Hlavní obsah

Nadstavbu dorostu zahájili korfbalisté Prostějova dobře, Nový Lískovec povstal z mrtvých

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějovští dorostenci načali korfbalovou nadstavbu dvěma triumfy, Nový Lískovec poprvé v sezóně vyhrál.

Foto: Jan Pařík

Dorost Brna

Článek

První zápasy nadstavby přinesly vyrovnané boje. Prostějov doma mezi elitou ovládl oba zápasy, ve druhé skupině je na tom po třech úvodních kláních nejlépe Náchod, který doma dvakrát zvítězil a jednou remizoval.

NADSTAVBA 1-3

Potvrdili roli největšího favorita, i když jednoduché to nebylo. Prostějovští dorostenci doma přehráli 14:12 Brno i 20:15 Kolín a ujali se vedení v tabulce nadstavby.

„Ale rozhodně si nemůžeme myslet, že vyhrajeme s prstem v nose. Zápasy nám ukázaly naše slabiny, nepodali jsme moc přesvědčivé výkony. V obou utkáních jsme soupeře dotahovali, máme nějaké slabší rozjezdy. Brno nás asi potrápilo trochu víc, Kolín nepřijel v nejsilnější sestavě, příště určitě bude zlobit víc,“ shrnul prostějovský stratég Martin Uherka, jehož tým je nejzkušenější a platí za favorita na titul.

Brňané v základní části skončili třetí, ukázali však, že v nadstavbě hrát otloukánka nechtějí. Po nadějném výkonu s Prostějovem porazili 10:6 Kolín a oplatili mu čtrnáct dní starou porážku.

„Škoda, že to s Prostějovem nevyšlo. Hráli jsme dobře a předváděli jsme pěkné akce. Rozhodla poslední čtvrtina, kdy jsme Prostějovu dali jen koš a ten zápas otočil. S Kolínem už jsme byli vyčerpaní, ale nechali jsme na hřišti vše,“ uvedla brněnská opora Vendula Jemelíková.

Prostějov SK RG U19 - Brno KK U19  14:12

Brno KK U19 - Kolín VKC U19 10:6

Prostějov SK RG U19 - Kolín VKC U19  20:15

NADSTAVBA 4-7

V Náchodě se děly zajímavé věci. Podle papírových předpokladů se nejvíc dařilo domácím, kteří posbírali pět bodů za výhry 20:16 se Znojmem a 11:6 s Novým Lískovcem a remízu 10:10 se Šenovem.

„Jsme dost spokojení. Uspěli jsme, i když nám chyběla opora Jakub Novotný. Šenov překvapivě ztratil, tak jsme o výhru napřed. Pořád tým z Havířova bereme jako za největšího soupeře o postup do zápasu o třetí místo, kam projde jen vítěz naší nadstavbové skupiny,“ uvedla domácí trenérka Denisa Kolářová.

Parádní povstání z mrtvých pak předvedl Nový Lískovec. Tým z Brna v základní části ani jednou nevyhrál, v nadstavbě však uspěl hned napoprvé dvakrát, když přehrál 12:11 Šenov a 17:14 Znojmo.

„Celou sezónu jsme odehráli prakticky v sedmi. Vždy nám chyběl jeden z kluků.  Teď jsme byli kompletní a bylo to parádní, musím děcka hrozně pochválit. Něco takového jsem od nich vůbec nečekal. Na třetí zápas v řadě s domácími už nezbyly síly, ale ukázali jsme, co v nás je,“ burcoval trenér Nového Lískovce Jakub Pernica.

SK Plhov Náchod U19 - Šenov KC - ZŠ U19  10:10

SK Plhov Náchod U19 - Modří Sloni Znojmo U19 20:16

SK Plhov Náchod U19 - Brno KK Nový Lískovec U19  11:6

Šenov KC - ZŠ U19 - Modří Sloni Znojmo U19 13:1

Šenov KC - ZŠ U19 - Brno KK Nový Lískovec U19  11:12

Modří Sloni Znojmo U19 - Brno KK Nový Lískovec U19  14:17

Reklama

Výběr článků

Načítám