Hlavní obsah

Nadějní hráči na akordeon ze ZUŠ v Dobrušce se představili na třídním koncertu

Novinky, Dana Ehlová

Výuka hry na akordeon má na Základní umělecké škole v Dobrušce dlouholetou tradici. Rukama učitelky Daniely Štěpánové prošlo v minulosti už mnoho žáků, ti současní se představili na třídním koncertu, který se uskutečnil 16. března.

Foto: Dana Ehlová

Úplně první se představil se skladbou Běžela ovečka nejmladší ze všech - sedmiletý Sebastian Kramer, který začal hrát na akordeon loni v září.

Článek

Za připomenutí stojí, že u Daniely Štěpánové kdysi začínal také dnes vynikající varhaník Pavel Svoboda. Přestože současní žáci mají zatím k jeho umění daleko, za výkony, které předvedli, sklidili potlesk posluchačů a pochvalu své pedagožky zcela právem.

Úplně první se představil nejmladší ze všech - sedmiletý Sebastian Kramer, který začal hrát na akordeon loni v září a na svém premiérovém veřejném vystoupení předvedl spolu se svou paní učitelkou skladbu Běžela ovečka.

V dalším programu vystoupili žáci prvního ročníku:

Ema Krkošková  - skladby Malovaná vesta, Já jsem Kováříček

Jakub Tlustý – Pod naším okýnkem, Kdes holubičko lítala

Kateřina Zelená – Tanec (Korenějvskaja), Menuet (Mozart), Já mám koně, Jestli mě máš ráda (Kotík)

Druhý ročník reprezentovali:

Matěj Vrba – Ti Zlosejnští muzikanti (Bláha), Já jsem z Kutné Hory (Kotík)

Simona Šmídová – Malovaná vesta, Maličká su

Veronika Novotná – Na vlnách (Rosas)

Marie Voglová  z třetího ročníku zahrála Lotyškou polku (Grozdevij) a Jan Buryanec ze čtvrtého ročníku Sarabandu (Händel) a Sonatinu F dur (Vaňhal). Alžběta Jandáčková již chodí do ZUŠ sedm let a předvedla skladby La Comparsita (Matos) a Valse Musette (Carrara).

Lahůdkou programu bylo vystoupení Veroniky Skálové, nadějné klavíristky s Downovým syndromem. Její První ztráta (Rollin) i čtyřruční provedení Vaňhalovy skladby Tance loutek provedené s milovanou paní učitelkou sklidily zasloužený potlesk zcela zaplněného sálu.

Koncert zakončil Valčík od Ladislava Němce v podání Marie Voglové a Veroniky Novotné a Španělský valčík stejného autora v provedení Alžběty Jandáčkové a Jana Buryance.

Reklama

Výběr článků

Načítám