Hlavní obsah

Na zámku ve Křtinách se opět představí farmáři

Novinky, Šárka Veselá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zámku ve Křtinách se budou konat druhé zámecké trhy. Na nich se opět představí místní dodavatelé jak zdravých čerstvých potravin, tak výrobci domácích či zahradnických potřeb či například výrobci ponožek z Moravského krasu.

Foto: Tomáš Srnský

Ředitel Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny Ing. Vladimír Dolejský, Ph.D. u prezentačního stánku podniku na prvních trzích.

Článek

V sobotu 8. února se zámecké brány otevřou farmářům Moravského krasu a také návštěvníkům z blízkého, ale také vzdálenějšího okolí. K prodeji budou nejen produkty drobných pěstitelů, ale také si lidé budou moci koupit např. novou motyku, pilu nebo další zahrádkářské potřeby.

Největším lákadlem těchto trhů však bezpochyby bude možnost zakoupení zabíjačkových specialit od řezníka, který pravidelně jezdí do Křtin a dodává obyvatelům kvalitní čerstvé maso. Chybět však nebude ani široký výběr koření, bio potraviny, 100procentní ovocné a zeleninové šťávy, zelenina, kváskové pečivo, pečivo s rakytníkem, luštěniny, ponožkové zboží, čerstvé sýry z kravského mléka, med a včelí produkty, frgály, čaje a spousta dalších výrobků a zboží.

Trhy budou otevřeny v sobotu 8. února od 9 do 12 hodin v prostorách zámku Křtiny. Pořadatelem je Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny, jedna z organizačních součástí Mendelovy univerzity v Brně, která v tomto roce slaví již 95. výročí založení.

Cílem zámeckých trhů je nejen umožnit místním producentům zviditelnění a lepší odbyt jejich produktů, ale zejména osvěta a snaha o maximální kontakt s veřejností. Školní lesní podnik plánuje trhy opakovat v pravidelných termínech ve dvouměsíčních intervalech, protože ohlasy na jejich pořádání jsou velmi pozitivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám