Hlavní obsah

Na zámku Ctěnice bude k vidění kromě Popelky i medvěd

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 2. března se na zámku Ctěnice nedaleko Prahy uskuteční od 14 hodin bohatý masopustní program.

Foto: Petr Prokorát
Článek

Tomu bude od 11 hodiny dopolední předcházet tvůrčí dílna pro děti, které si zde budou moci vyrobit masku. Kdo má masku doma, může si ji přinést, bude velmi vítán, ať už dítě či dospělák.

Úderem 14. hodiny se na nádvoří zámku rozeběhne masopustní veselí, které přiveze soubor Furiant z Malé Bělé u Bakova nad Jizerou. K dovádění a tanci všem přítomným bude vyhrávat kapela Průvan.

Můžete se těšit nejen na tradiční masky jako medvěd, kobyla, Laufr, Strakatý a mnohé další, ale i na tradiční masopustní dobroty. Nebudou chybět koblihy, jelítka, jitrnice. Pití a jídla bude hojnost, jak se na pravý masopust sluší, neboť: Masopust, masopust, koblížky a masa kus. Masopust, masopust, až to sníme, bude půst!

V neděli na zámku končí i překrásná výstava pohádkových kostýmů, kde má své celé patro pohádka Tři oříšky pro Popelku. Ve Ctěnicích se zkrátka v neděli nudit nebudete.

Reklama

Výběr článků

Načítám