Hlavní obsah

Na Kuřím rynku v Ostravě zněla dechová hudba

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrteční odpoledne bylo na Kuřím rynku (Jiráskovo náměstí) v Ostravě naplněno hudbou. Probíhal tam první den 6. ročníku Mezinárodní přehlídky velkých dechových orchestrů.

Foto: Josef Zajíc

Orchestr Válcoven plechu Frýdek - Místek. 6.9.2012

Článek

Na pódiu přivítal moderátor z Českého rozhlasu Ostrava Artur Kubica první kapelu z Válcoven plechu Frýdek - Místek. Hudební těleso složené převážně z mladých lidí mělo říz a břink. Přední sekci klarinetů a fléten obsadily ženy, převážně studentky nebo absolventky konzervatoře. Orchestr reprezentovala zpěvačka Markéta Šafaříková.

Posléze vystoupila před diváky dechovka z Hradce nad Moravicí. Její koncert moderovala zpěvačka orchestru Marta Bartášková, která zpívala spolu s kolegou Jířím Stříbrným. Kapelu v pěveckém partu reprezentoval nejstarší účastník přehlídky Jan Benihur narozený v roce 1925.

Po přestávce se předvedl horalský Dechový orchestr FHS z Frýdlantu nad Ostravicí se svižnými melodiemi z operet, muzikálů a známých filmů. Pěvecké party zpíval Martin Frinta a dominovala výborná zpěvačka Jana Kurečková.  Diváci, zvyklí, že se na náměstí pořád něco děje, se dobře bavili a někteří i tančili.

V páte pokračuje mezinárodní přehlídka velkých dechových orchestrů koncertem Filharmonica Pietro Mascagni Camporgiano z Itálie.Představí se i Dechový orchestr Štramber a na závěr bude koncertovat Dechový orchestr Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám