Hlavní obsah

Na Karvinský aquatlon dorazili závodníci z Prahy i Polska

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nezvykle prosluněné sobotě 25. března se do Karviné sjelo skoro sto padesát závodníků z celé České republiky i přilehlého Polska, aby si zasoutěžili na Karvinském aquatlonu, který patří do skupiny čtyř nejvýznamnějších závodů tohoto sportu v České republice.

Foto: Česká triatlonová asociace

Organizační tým Karvinského aquatlonu

Článek

Vítězem hlavní kategorie této netradiční variace triatlonu se stal Jakub Powada, který uplaval čtyřsetmetrovou trať za 4:13 a v běhu na pět kilometrů dosáhl výborného času 15:54.

„Počet závodníků v letošním roce je pro nás milým překvapením. Oproti minulému ročníku dorazilo o čtyřicet čtyři závodníků více,“ prozradil spoluzakladatel závodu Adam Fójcik.

Každý aquatlon se skládá z plavecké a běžecké části. Ten Karvinský není samozřejmě výjimkou. Závodníci zdolali v plavecké části 100, 200 nebo 400 metrů podle své věkové kategorie na krytém bazénu v Karviné-Hranicích. Poté se přesunuli na Masarykovou náměstí, kde z pod nafukovacího oblouku vedle kašny vybíhali na tratě jeden, dva a pět kilometrů do přilehlého parku Boženy Němcové.

Pro nejmenší do sedmi let byl připraven běh okolo náměstí, tzv. ŠpuntOPEN. „Už v loňském roce jsme chtěli, aby si zazávodili i ti nejmenší. Letos se nám to podařilo zrealizovat a všichni nejmenší si mohli odnést medaili a první závodnické zkušenosti,“ upřesnil záměr běhu hlavní organizátor Jakub Gulec.

Celá akce proběhla pod záštitou České triatlonové asociace. Plaveckou část řídili rozhodčí z plaveckého oddílu Kosatky Karviná a běh byl pod záštitou atletického oddílu TJ Jäkl Karviná. Na organizaci se podílelo sedmdesát organizátorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám