Hlavní obsah

Na Jihlavsku se o mrazivém víkendu statečně pilo

Novinky, Leona Roháčková

V průběhu uplynulého víkendu se policisté na Jihlavsku změnili ve sběrače opilců. V ulicích našli hned čtyři silně podnapilé muže, které transportovali do záchytky. Všichni byli vlivem alkoholového opojení zcela lhostejní k teplotám pod bodem mrazu, které je mohly připravit o život.

Foto: MP Mladá Boleslav

Ilustrační foto

Článek

V pátek 11. ledna po deváté večer  převáželi policisté na protialkoholní záchytnou stanici dvaačtyřicetiletého muže, který v Brněnské ulici v Jihlavě vrávoral po chodníku. „Hlídka muže, u kterého hrozilo, že spadne do vozovky, zajistili. Dechová zkouška u něj naměřila  hodnotu 3,5 promile alkoholu,“ popsala první případ Jana Kroutilová z jihlavské policie.

Dalšího opilého muže policisté nalezli v sobotu 12. ledna těsně po půlnoci ve Stříteži, kde ležel na zledovatělé zemi. Čtyřiatřicetiletý muž nebyl schopen komunikace, nemohl vstát ze země a ani se podrobit dechové zkoušce. I on skončil na záchytce.

Tentýž den jeli policisté na záchytku ještě jednou. Před osmou večer sebrali před obchodním domem na Masarykově náměstí v Jihlavě dalšího opilce. Devětapadesátiletý muž s 2,42 promile alkoholu v dechu ležel na zemi a nebyl schopen samostatné chůze. 

Šestadvacetiletého mládence, který měl v dechu 2,48 promile alkoholu, zajistila policejní hlídka v neděli 13. ledna po půlnoc rovněž v Jihlavě v Mostecké ulici, kde seděl na schodech. I on putoval na záchytku.

„Ve všech případech policisté volili transport na záchytnou stanici z důvodu obavy o zdraví a životy zadržených mužů,“ konstatovala Kroutilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám