Hlavní obsah

Na informační setkání k elektronické aukci v Karviné dorazily desítky lidí

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Desítky lidí přišly v úterý v podvečer do velkého sálu karvinské Slezské univerzity, kde proběhlo informační setkání k elektronické aukci energií, která ve městě proběhne v červenci.

Foto: Milan Haluška

Informační setkání k elektronickým aukcím probíhalo na půdě Slezské univerzity

Článek

Elektronickou aukci bude pro město zajišťovat společnost eCentre, která s touto službou pracuje od roku 2006. Za tu dobu se jí podařilo klientům ušetřit 800 miliónů korun. O karvinské elektronické aukci Novinky podrobně informovaly.

Na informačním setkání byl tak kromě zástupců společnosti eCentre přítomen i primátor města Tomáš Hanzel, který občanům sdělil plány města s touto aukcí. "Každá koruna se hodí, jako jednotlivci nemáme šanci uspět na trhu s velkými dodavateli. Jediná možnost, jakým způsobem docílit nějaké slevy je elektronická aukce," řekl primátor na setkání s tím, že do aukce nikoho město nutit nebude a občané se tak budou moci sami rozhodnout, zda do ní půjdou.

Do elektronických aukcí se zapojila i jiná města v republice a výsledky byly velmi pozitivní. Lidé na energiích ušetřili až desítky procent. "Jako první se do velké aukce zapojilo město Říčany u Prahy, kde na energiích ušetřili městské organizace, v březnu letošního roku pak občané. Podařilo se nám sdružit 518 domácností v celkovém objemu 27 miliónů korun. Čím více občanů se dá dohromady i v Karviné, tím větší je možná úspora," sdělila na setkání marketingová manažerka společnosti eCentre Alice Mazurková.

Občany zajímala hlavně závaznost smluv

Po seznámení občanů s elektronickou aukcí následovala diskuze se zástupci i primátorem. Lidé se nejčastěji ptali na závaznost smluv, kdo může smlouvy uzavřít nebo na jak dlouho se smlouva uzavírá.

"Smlouva se s vítězným dodavatelem uzavírá na dva roky. Je to nastaveno úmyslně tak, jelikož jsou smlouvy v mnoha podmínkách velmi kreativní. Smlouvy jsou bez automatického prodloužení a po celém dvouletém trvání jsou ceny pevně dány," dodala Mazurková.

Reklama

Výběr článků

Načítám