Hlavní obsah

Na Holešovské regatě pobaví námořníci na netradičních plavidlech

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Námořníci na netradičních plavidlech, odvážní závodníci, známí zpěváci a nespočet soutěží a atrakcí. To je jen část z bohatého programu rodinného festivalu Holešovská regata, který se uskuteční v sobotu 25. června v areálu zámku v Holešově. Zábavný den plný hudby, soutěží a recese odstartuje ve 13 hodin.

Foto: www.plavidla.cz

Na vodním kanálu v Holešově poplují nejrůznější plavidla. Obdobné recesistické akce se konají i na řekách. V Holešově však půjde o zábavné klání.

Článek

Návštěvníci se mohou těšit na kapelu Chinaski, Divokej Bill, No Name, Děda Mládek Illegal Band, zpěvačku Annu K a další hosty. Na vodních kanálech v zahradě zámku se uskuteční také Mistrovství světa (a Holešova) v přejezdu na kole nebo s trakařem přes vodní lávku a souboj netradičních plavidel.

Magická jezera ve francouzské části zámecké zahrady přitahují již druhou letní sezónu zájemce o projížďky na lodičkách. Ovšem v rámci Holešovské Regaty budou tyto čarovné vody brázdit netradiční bizarně recesistická plavidla nejrůznějších typů a velikostí.

„Posádky jsou složeny ze zkušených šprýmařů a námořníků, kteří mají za úkol nejen bojovat o pohár Holešovské Regaty v několika závodech, ale především dobře pobaví a samozřejmě svezou všechny zájemce o pohádková plavidla,“ řekl Pavel Chmelík, ředitel Městského kulturního střediska (MKS) v Holešově.

Přihlášeni jsou dokonce už i profesionálové, kteří objíždějí podobné soutěže. „A právě na ty se již všichni hodně těšíme. Například jeden zkušený „kapitán“ má úžasný plovoucí vysavač! Tak na takovém plavidle si určitě každý rád pořídí vzpomínkovou fotografii,“ poznamenal Pavel Chmelík.

Startovní listina ale stále není uzavřená. Další týmy se do boje o „nej“ plavidlo mohou hlásit v Městském informačním centru Holešov, nebo prostřednictvím mailu agentura@velryba.cz. O vítězi rozhodnou samotní diváci hlasováním a odměny pro vítězné týmu budou lákavé.

Na své si přijdou především rodiny s dětmi. Právě ony by měly v předprodeji využít koupi zvýhodněného vstupné. Za tuto speciální rodinnou vstupenku zaplatí dva dospělí a dvě děti dohromady pouhých 600 korun. Před zahájením festivalu - v samotném místě konání akce se budou totiž prodávat pouze vstupenky pro dospělé v hodnotě 250 korun a děti do 15 let zaplatí za vstup 150 korun. 

Více o festivalu i předprodeji vstupného na www.velryba.cz nebo www.holesovskaregata.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám