Hlavní obsah

Muzikál Malované na skle: Zlínské divadlo se loučí s legendou

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zlínským publikem se loučí zbojnický muzikál Malované na skle, který se krátce po premiéře v dubnu 2015 stal diváckým hitem a představiteli hlavní role Jánošíka Tomáši Davidovi vynesl vzápětí nominaci na prestižní Cenu Thálie. Při derniéře bude na jevišti 39 účinkujících.

Foto: Zdeněk Němec
Článek

Derniéra 29. října ve Velkém sále nebude ledajaká. „Loučíme se přece s legendou,“ řekl ředitel MDZ Petr Michálek.

V inscenaci účinkuje 21 herců a muzikantů, na derniéře se jich na jevišti ale objeví 39. Pozvání přijali skoro všichni účinkující, které na sebe inscenace za celou dobu svého života „nabalila“.

Nejslavnější polský muzikál o nejznámějším slovenském hrdinovi se suverénně stal nejlepší inscenací 69. sezóny MDZ, kdy u diváků nejvíce bodoval v anketě Aplaus. O čem je?

„O lásce. O svobodě. O nesmrtelné smrti. O mužích s valaškami proklatě nízko u pasu. A o ženách. Těch milujících i zrádných,“ připomíná režisérka Hana Mikolášková. „Bylo nám spolu v té inscenaci dobře a jsem šťastná, že jsme se v ní mohli potkávat tak dlouho,“ doplnila.

Nezapomenutelnou se inscenace stala pro herce Tomáše Davida, který během zkoušení zjistil, že bude tatínkem. „Je-li možné představit si, že jistá představení si v našem životě vytvoří svůj vlastní šuplíček, který se téměř nedá dovřít, jak už je plný, je to pro mě bezpochyby tento muzikál. Vždy mi spolehlivě namíchá koktejl vzpomínek a pomyslně uzavírá jednu šťastnou etapu mého života,“ řekl.

Derniéra je už dlouho beznadějně vyprodaná. Během představení budou v Divadelním šopíku k dostání i poslední CD s písničkami z Malovaného na skle.

Hana Mikolášková se do zlínského divadla vrátí na jaře. S uměleckým šéfem MDZ Patrikem Lančaričem se dohodla na režii komedie Poprask na laguně, která bude mít premiéru 24. dubna 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám