Hlavní obsah

Muzeum papírových modelů zve na vánoční procházku po pohádkových hradech a zámcích

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují našli jeden z receptů na opravdu kouzelné Vánoce. Kouzlit se tu bude od 19. prosince do 3. ledna. Otevřeno je každý den a děti do šesti let zde neplatí vstupné.

Foto: Martina Váňová
Článek

Poslední dny v roce v Muzeu papírových modelů budou pohádkově kouzelné. Připravili tu totiž procházku po hradech a zámcích, kde se natáčela nejedna vánoční pohádka.

Víte, na jakém zámku se natáčela Pyšná princezna? Nebo na jakém hradě vznikla pohádka s Čerty nejsou žerty? Výstava představí dvanáct pohádek. Připravena je hra pro děti, soutěž o nejhezčí obrázek prince nebo princezny a spoustu pohádek.

K atmosféře kouzel přispěje i další výstava Minimodelů. Oříšků tu mají víc než Popelka a místo šatů v nich najdete miniatury lodí, letadel a různou kolovou techniku.

Vánoční atmosféru plnou pohádek doplní tvoření v muzejní dílně, která je součástí expozice. Cílem tvorby budou nejenom betlémy. Od Štědrého dne dílnu doplní například zdobení perníčků.

Na Štědrý den muzeum přichystalo bohatý program a snížené vstupné. Otevřeno je po celé prázdniny každý den do 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám