Hlavní obsah

Mozkový jogging, nebo cestování? Pestrá nabídka Moravskoslezské vědecké knihovny

Novinky, Marcela Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímáte se o regionální historii, hudbu, cestování, technické vynálezy, nebo se chcete zdokonalit v používání moderních informačních technologií? Potom můžete využít nabídku Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě a přihlásit se do jednoho ze zájmových klubů, které otevírá v říjnu.

Foto: Marcela Stehlíková

Zájmové kluby mají velmi odlišné zaměření.

Článek

Zaměření klubů je velmi rozličné - Biblioklub, Poslechový klub Oldies, Mozkový jogging, Klub scrabble, Klub regionální historie, Klub moderní komunikace, Cestovatelský klub a Klub techniků. Účastnický poplatek je max. 200 Kč pro jeden klub, který se od října 2018 do května 2019 sejde celkem osmkrát.

Kapacita jednotlivých klubů je velmi omezena, proto by zájemce neměl váhat s přihlašováním. Podrobnosti o klubech a přihlášky jsou zveřejněny na webových stránkách knihovny, v tištěné podobě jsou k dispozici v jejím sídle na Prokešově náměstí 9 v Moravské Ostravě, případně v Ostravském informačním servisu u zastávky Elektra na náměstí E. Beneše. Uzávěrka přihlášek je 31. srpna. Na účastníky klubů se těší jak knihovníci, tak odborní lektoři.

V Moravskoslezské vědecké knihovně začali s neformálním vzděláváním formou klubových setkání již v minulém roce. První kluby probíhaly od září 2017 do června 2018. Celkem 10 zájmových klubů, jejichž činnost byla financována z projektu Knižnice pre vzdelávanie 50 plus (program Erasmus+), navštívilo celkem 943 lidí. Nejnavštěvovanějšími byl Klub zdravého životního stylu, Poslechový klub Oldies a Klub regionální historie.

Tento způsob neformálního vzdělávání v nevelké skupině lidí se stejnými zájmy se setkal s velmi příznivým ohlasem veřejnosti, proto se knihovna rozhodla v klubové činnosti (za pozměněných podmínek) pokračovat. Došlo rovněž ke změně v nabídce klubů tak, aby co nejlépe odpovídaly zaměření vědecké knihovny a mohlo být maximálně využito i knihovního fondu instituce - knih a časopisů, ale také zvukových médií a elektronických zdrojů. Účastníci klubů se tedy mají i v následujícím období skutečně na co těšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám