Hlavní obsah

Motorky, svatba, balónky. Den plný zábavy v Novosedlicích

Novinky, Jiří Herlitze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí již naznačovalo přechod z léta do podzimu a mraky skrývaly sluneční paprsky. Ve většině obcí by panovala pochmurná nálada, v Novosedlicích bylo ovšem veselo. Každoroční zakončení motorkářské sezóny letos proběhlo v sobotu 22. září.

Foto: Obec Novosedlice
Článek

Již v dopoledních hodinách se na křižovatce ulic Malodrážní a Hraniční začali scházet účastníci akce. Majitelé motorek a čtyřkolek mohli od 11 hodin registrovat své stroje a stvrdit tím účast na spanilé jízdě. Ve 12:30 byla odstartována spanilá jízda, kdy konvoj motorek projel Novosedlicemi a blízkým okolím.

Po jejich návratu vrcholily přípravy na nejoriginálnější část programu, na první motosvatbu. Obřad začal ve 14 hodin za účelem uzavření sňatku místostarosty obce Mgr. Štěpána Türba a jeho partnerky Radky Motyčkové, šancí oddat tento pár nepohrdl starosta Ing. Radoslav Bartůněk, za jehož asistence bylo manželství oficiálně stvrzeno. Následovalo požehnání pana faráře, který posvětil těm, co měli zájem, jejich motorky.

Poté bylo až do večera na programu několik vystoupení, při kterých se naskytla divákům příležitost volné zábavy. K vidění byl soubor obecní knihovny Tančící knížky a jeho taneční vystoupení, hudební skupiny Do hospody dobrý, Check Point, Čistírna pokaždé jinak a Five o’clock tea. Na diváky čekala i kaskadérská motoshow a program vyvrcholil večerním vystoupením známého dua Těžkej Pokondr.

Zajímavým zpestřením mezi hudebními čísly byl pokus o světový rekord v množství najednou vypuštěných balónků v Novosedlicích. Balónky byly k dostání ve stánku Českého červeného kříže, který nad celou akcí zaštiťoval zdravotní dozor. Světový rekord se překonat sice nepodařilo, ale 400 vypuštěných balónků určitě stačí k překonání obecního rekordu.

Celá akce se obešla bez jakýchkoli komplikací a panovala většinová spokojenost. „Jsem nadšen z počtu návštěvníků, sám jsem jich tolik nečekal!“ vyjádřil se starosta Radoslav Bartůněk. Už teď se organizátoři a snad i návštěvníci těší na příští rok a na opakování této akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám