Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj zná nejlepší školní časopisy

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší školní časopis mají v Ostravě, Frýdku Místku a Děhylově. Titul školní časopis Moravskoslezského kraje roku 2011 získaly školní redakce OAOčko, Devítkovin a Školáček. Předání titulů proběhlo ve středu 1. června při slavnostním vyhodnocení krajského kola soutěže.

Foto: Město Český Těšín

Logo - Nejlepší školní časopis

Článek

Ceny předala Renáta Solská z krajského úřadu Moravskoslezského kraje a ředitel soutěže Petr Kantor z Asociace středoškolských klubů ČR. Vítězné redakce získaly vouchery do žurnalistických škol, na exkurze do vybraných deníků a šeky na tisk.

"Mladí novináři přijíždějí do na toto setkání s cílem načerpat co možná nejvíce nápadů pro další přípravu svých vlastních školních časopisů. Inspiraci hledají na workshopech, při diskuzích s profesionálními žurnalisty nebo na výstavě všech přihlášených časopisů," říká ředitel soutěže Petr Kantor.

Slavnostního předání diplomů a cen se zúčastnilo 86 mladých žurnalistů z celkem 35 školních redakcí. V porotě zasedla i Šárka Szlaurová, která je hodnotitelkou v soutěži už od roku 2005. "Každý rok se objeví nové časopisy, které vznikly nedávno. Nejvíce mě potěší, když vidím, jak se časopisy zlepšují. Jak stale hledají tu ideální podobu pro reflexi dění na škole i mimo ni," uvedla.

"Sledujeme, že každým rokem se přibývá autorských článků, které zajímavě komentují průběh života mladého člověka na škole," dodal Pavel Zdráhal, redaktor časopisu REMIX.

Všechny časopisy přihlášené do krajského kola soutěže postoupí i do celostátního kola, jehož výsledky budou zveřejněny v prosinci letošního roku.

Pořadatelem soutěže byla Asociace středoškolských klubů České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám