Hlavní obsah

Konec týdne bude teplý a už bez velkých dešťů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec probíhajícího týdne bude krásný, slunečný, víkend pak s počasím jako stvořeným k výletům. Pršet by mělo jen málo a teploty budou kolem 20 stupňů. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Profimedia.cz

Následující dny by měly být teplé, počasí bude svádět k výletům do přírody.

Článek

„Další přibývání oblačnosti a déšť na většině území, ojediněle i bouřky očekáváme až ve druhé polovině příštího týdne. Do té doby nás bude počasí lákat na výlety a do přírody,“ řekla Honsová.

Čtvrtek přinese nejdelší délku slunečního svitu z celého týdne, slunce bude dnes svítit 13 hodin. Jen na horách se může tvořit kupovitá oblačnost. Denní teploty budou 16 až 20 °C.

V pátek se začne obloha zatahovat, bude polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Teploty nad ránem klesnou na 4 až 8 stupňů. Přes den bude 17 až 21 stupňů.

Podobné počasí bude v sobotu, tedy polojasno až oblačno, místy se objeví přeháňky. Teploty nad ránem zůstanou mezi 5 a 9 stupni, přes den rtuť teploměru ukáže 18 až 22 stupňů.

Ledoví muži mráz nepřinesou

Na neděli připadá první ledový muž, Pankrác. Zdá se ale, že noční mrazy si už své oběti na plodinách vybraly koncem dubna. Teploty nad ránem budou nad nulou a s postupujícím květnem půjdou nahoru. V neděli to bude 5 až 9 stupňů. Odpoledne pak při polojasné až oblačné obloze 18 až 22 °C. Může i lehce zapršet. V pondělí se ještě více vyjasní, teploty budou stále mezi 18 a 22 stupni a úplně stejně bude i v úterý.

Zhoršit by se počasí mělo od středy, kdy se obloha zatáhne a místy se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky.

Související témata:

Výběr článků

Načítám