Hlavní obsah

Modernizace v Lázních Luhačovice pokračuje rekonstrukcí hotelu Morava

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekonstrukci v hodnotě několik desítek miliónů korun zahájily Lázně Luhačovice, a. s., v těchto dnech v lázeňském hotelu Morava. O projekt i samotnou realizaci rekonstrukce se podělí společnosti ze zlínského regionu. Plánovaný termín dokončení je přelom května a června 2015.

Foto: Denisa Ižová

lázeňský hotel Morava

Článek

Po rekonstrukci se zvýší standard hotelu a zavede celoroční provoz. Zrekonstruovaný hotel bude mít kapacitu 160 lůžek s vlastním sociálním zařízením.

Rekonstrukce hotelu Morava je strategickým rozhodnutím, jehož výsledkem je rozšíření nabídky komplexních léčebných a hotelo­vých služeb akciové společnosti Lázně Luhačovice. Informoval o tom výkonný ředitel Lázní Luhačovice Jiří Dědek.

„Rekonstrukce se především do­tkne vstupní haly s recepcí, příjmem a časováním procedur, na kterou navazuje hlavní jídelna, lobby bar a nová VIP jídelna. Ve druhém pa­tře bude po rekonstrukci ubytovací a zdravotní část s ordinacemi lékařů, ošetřovnou, pokojem diferencované péče a místností s infuzí, EKG a spi­rometrií. Ve třetím a čtvrtém patře je navrženo pouze ubytování. Po dokončení bude hotel Morava odpovídat tříhvězdičkové katego­rii. Kromě ubytovacích a stravovacích služeb zde nebudou chybět ani kavárna, bar, kadeřnictví, pedikúra či prodej doplňkového sortimentu,” konstatoval Jiří Dědek.

Dodal, že rekonstrukce lázeňského hotelu Morava následuje potom, co byla citlivě rekonstruována dětská léčebna Miramonti. Cílevědomé modernizační úsilí vedení akciové společnosti Lázně Luhačovice bude pokračovat i v budoucnosti.

„Cílem rekonstrukce Moravy je zvýšení ubytovacího standardu vestavbou koupelen do jednotlivých pokojů a obměna interiérového vy­bavení. Součástí stavebních úprav je i rekonstrukce stávajícího výtahu a jeho prodloužení do čtvrtého patra, dále vybudování nové plynové kotel­ny, která nahradí dosluhující systém centrálního rozvodu páry. V součas­né době je hotel zásobován parou jak pro účely ústředního vytápění, tak pro ohřev teplé užitkové a minerální vody. Změna páry za topnou vodu v systému vyvolala nutnost instalace samostatného parního zdroje slouží­cího pro provoz uhličitých koupelí jak pro hotel Morava, tak i pro hotel Alexandria. Změny se netýkají objektu A, kde je umístěn balneopro­voz, a také přízemí objektu C, kde byla již v prosinci roku 2013 vybu­dována pracoviště individuálního tělocviku a tělocvična,” dodal Jiří Dědek.

Reklama

Výběr článků

Načítám