Hlavní obsah

Modelářskou soutěž Kaden Cup 2014 hostil Náchod

Novinky, Ivana Karlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 11. října se uskutečnila soutěž plastikových modelářů v jídelně Rubeny v Náchodě. Soutěže se zúčastnili modeláři nejen z České republiky, ale i z Polska, Slovenska a Maďarska.

Foto: Ivana Karlíčková

větrný mlýn

Článek

Pořadatelé MK Náchod zorganizovali pěknou soutěž - modeláři přivezli velmi zdařilé modely. V některých soutěžních kategoriích byly modely na tak špičkové úrovni, že se porotci museli dlouho radit, komu udělit ocenění.

V letošním ročníku provedli pořadatelé několik změn, které kladně hodnotili všichni soutěžící. Jednou z nich bylo zrušení pořadí oceněných modelů, úspěšné modely získaly označení Oceněný model.

Nejvíce byly zastoupeny soutěžní kategorie letadel, bojové techniky kolové i pásové a papírové modely. V kategorii lodí či sci-fi bylo modelů poskrovnu.

V dětské kategorii byla nejvíce obsazena kategorii dioramat. V této kategorii byly přihlášeny také modeláři z modelářského kroužku v České Skalici. V soutěži získali celkem tři ocenění Matyáš Franc, Zdeněk Komůrka a Olga Karlíčková

Kromě dětí byli z českoskalického klubu v soutěži úspěšní i dospělí modeláři. V kategorii vojenské techniky získal další z mnoha ocenění Luděk Macháček. V kategorii papírových modelů se umístil tradičně také Jaroslav Dlohoška.

Soutěž zpestřili doprovodným programem již tradičně členové klubu vojenské historie z pěchotního srubu nad Malými Svatoňovicemi.

Zábavný program pro malé i velké připravila skupina modelářů ve formě funkčních RC modelů vojenské techniky. Na vymezeném prostoru vyrostla vesnice i s železniční tratí, kterou křižovaly tanky. Kolem vymezeného prostoru si návštěvníci přisunuli židle, a využili příjemné chvilky relaxace při pozorování RC modelů.

Velký úspěch u malých diváků měly nejen RC modely, ale i kousek dál modelové kolejiště v měřítku 1:120, které bylo řízeno digitálně pomocí tabletu. Kolejiště pro doprovodný program připravili členové Modelářského centra z České Skalice.

Akce se vydařila, návštěvníci i soutěžící se mohli během dne občerstvit a posilnit v bufetu, který tradičně zařídil pořadatelský klub. Již nyní se těšíme, co nového připraví pořadatelé na příští, již 14. ročník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám