Hlavní obsah

Mladík pěstoval konopí v pronajatých prostorech v Uherském Hradišti

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěstírnu konopí zajistili v pondělí 24. září kriminalisté z Uherského Hradiště zabývající se problematikou omamných a psychotropních látek a jedů. Současně zadrželi i pětadvacetiletého pěstitele.

Foto: Policie ČR

Pěstírna konopí. Ilustrační foto.

Článek

„Mladík využil budovy v Uherském Hradišti, která je pronajímána různým subjektům, k vytvoření nelegální pěstírny konopí. Obdobné trestné činnosti se dopustil již v minulosti. Nyní může za mřížemi strávit až šest měsíců,“ informovala v úterý 25. září policejní mluvčí Milena Šabatová.

V pondělí přijali policisté oznámení od jednoho z nájemců prostor, že má podezření na pěstírnu konopí ve zmiňované budově. „Na místo okamžitě vyjeli kriminalisté včetně kriminalistického technika, kteří odhalili plně automatizovanou hydroponně indoorovou pěstírnu. Zanedlouho poté zadrželi i mladého pěstitele,“ uvedla mluvčí.

Milena Šabatová také sdělila, že v jedné místnosti kriminalisté nalezli čtyřicet květináčů s rostlinami o velikosti 100 až 140 centimetrů. Na místě zajistili také zařízení určené k pěstování - lampy na umělé osvětlení, vzduchotechniku, různé roztoky a další potřebné věci. 

„Druhá místnost sloužící jako sociální zařízení, byla plná hnojiv a roztoků pro podporu růstu. Muž se k nelegální činnosti přiznal. Také dodal, že pěstírna, která byla na vysoké úrovni, ho stála šedesát tisíc korun. Veškeré zařízení údajně koupil přes internet a již předpěstované rostliny v zahraničí. Díky zásahu našich policistů však nestihl pěstební cyklus dokončit,“ dodala policejní mluvčí.

Vzorky rostlin budou nyní zaslány na odbornou expertízu, která určí obsah účinných látek.

„Objasněnost této problematiky v okrese Uherské Hradiště je téměř stoprocentní. Za loňský rok evidujeme 15 případů (objasněno 93,33 procenta) výroby a distribuce drog, letos je to prozatím 40 případů (objasněno 97,50 procenta),“ zhodnotila Milena Šabatová.

Reklama

Výběr článků

Načítám