Hlavní obsah

Mladík neunesl rozchod s přítelkyní, několikrát ji zbil a zlomil jí nos

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S četnými modřinami a zlomeninou nosní kosti skončila v neděli v nemocnici dvacetiletá žena, kterou v Holešově na Kroměřížsku podle policie surově zbil a zranil její bývalý přítel. Násilník měl spáchat sedm trestných činů a podle policejní mluvčí Simony Kyšnerové mu hrozí až desetileté vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Rozchod se svou o rok mladší přítelkyní nezvládl jednadvacetiletý muž z Holešovska. V neděli po půlnoci ji podle obvinění vylákal před holešovské kino pod záminkou, že s ní chce mluvit jeho kamarádka.

„Když mladá žena zjistila, že tam kamarádka není, chtěla odejít. Mladík ji v tom ale bránil. Fyzicky ji začal napadat, kopal ji, fackoval, vulgárně nadával a poté ji násilím odtáhl do vedlejší uličky. I přesto, že ho prosila, aby ji pustil, v napadání pokračoval. Pevně ji držel a pak jí z kapsy sebral telefon s platební kartou,“ uvedla  mluvčí.

Dívka se mu opakovaně vytrhla a snažila se utéct domů. Mladík ji však po cestě několikrát dostihl. Znovu ji podle policie začal bít do obličeje a sprostě ji urážel. Těsně před jejím bydlištěm ji chytil a z kabelky ukradl klíče od bytu. Poté ji i přes její odpor vtáhl dovnitř.

„V chodbě bytu ji kopl do hlavy tak silně, že upadla. Ze strachu utekla do obýváku a zamkla se. Rozzuřený mladík ale rozbil skleněnou výplň dveří a odemkl si. Žena proto utekla do dalšího pokoje, kde se opět zamkla. Aby zamezila rozbití i těchto dveří, rezignovala a raději se vrátila do obýváku. Mezitím si agresor vzal z kuchyňské linky nůž s dlouhou čepelí a začal jí vyhrožovat zabitím. Nůž jí při tom přiložil téměř k obličeji. Začal křičet, že zabije nejprve ji a pak i sebe. Jakmile ale uslyšel zazvonění domovního zvonku, utekl oknem,“ popsala další část dramatu Kyšnerová.

Žena skončila v nemocnici, muže zadrželi holešovští policisté.

„Následující den, v pondělí 29. října, proti němu zahájili kroměřížští kriminalisté trestní stíhání. Nyní čelí obvinění z trestných činů loupež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, výtržnictví, omezování osobní svobody, porušování domovní svobody, ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám