Hlavní obsah

Mistři improvizace budou učit ochotníky

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Urban, zakladatel souboru IMPROvizace, a členka souboru Petra Vodehnalová předají základy, zkušenosti i tipy improvizační disciplíny amatérským hercům v regionu.

Foto: archiv MAS Horní Pomoraví

Národní pohádky a pověsti jsou tématem projektu zaměřeného na amatérská divadla na venkově.

Článek

Workshop v rámci rozsáhlého projektu Národní pohádky a pověsti – poklady národní identity a tradic se uskuteční ve dnech 2. až 4. května. Zázemí pro trénink poskytne Středisko ekologické výchovy Švagrov.

Divadelní improvizace patří v tuzemsku mezi teprve se rozvíjející disciplíny, a to na úrovni sportovní. Soubor IMPROvizace  je složen ze dvou improvizačních týmů – Ext.A.SE. (Extra aktivní sestava) a Vý.K.Ř.I.K. (Výjimečný kolektiv řádných improvizačních kamarádů), které se zabývají již několik let divadelní improvizací a na prknech, která znamenají svět, dokonce mezi sebou zápasí.

„Tak daleko se účastníci workshopu sice nedostanou, ale získají od zajímavých lektorů obecnou průpravu, jejíž součástí budou herecká a improvizační cvičení. Vytvoří pohádkovou postavu s jejími atributy postavenou na principech improvizace, seznámí se se stavbou příběhu a mnoho dalšího,“ přiblížila náplň workshopu Barbora Hubíková z MAS Horní Pomoraví, která je partnerem projektu.

Projekt spolupráce financovaný prostřednictvím Programu rozvoje venkova realizuje Místní akční skupina Šumperský venkov ve spolupráci s MAS Horní Pomoraví, Královská stezka a zahraniční slovenskou MAS Vršatec. Workshopy jsou určeny zájemcům o amatérské divadlo z území jednotlivých MAS. Projekt je svým rozsahem i zaměřením v regionu výjimečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám