Hlavní obsah

Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně uvítá vystavovatele i návštěvníky z celého světa

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezinárodní strojírenský veletrh je nejvýznamnějším průmyslovým veletrhem ve střední Evropě. Zahájen bude 7. října a potrvá do 11. října.

Foto: Archiv BVV

Expozice roku 2018

Článek

Zastoupeny budou všechny klíčové oblasti strojírenského a elektrotechnického průmyslu. Každý rok přijíždí více než 1 600 vystavovatelů, z nichž je 50 procent ze zahraničí. Veletržními branami projde přes 80 000 návštěvníků, z toho bývá 10 procent zahraničních.

Hlavním tématem MSV je Průmysl 4.0 a digitální továrnatedy digitalizace výroby, jeden z hlavních směrů inovačního procesu. V roce 2019 se souběžně s MSV konají i veletrhy Transport a Logistika a ENVITECH. Zvýrazněným tématem veletrhu ENVITECH je tolik diskutovaná cirkulární ekonomika – nakládání s materiálními zdroji. Jde o trend, který je jednou z prioritních oblastí udržitelného rozvoje, a adaptace průmyslu a obchodu se bude ubírat právě tímto směrem.

MSV je tradičně věnována vysoká mediální pozornost, akredituje se přibližně 300 novinářů. Součástí veletrhu je špičkový doprovodný program odborných konferencí, seminářů a workshopů na aktuální technická, obchodní a ekonomická témata.

Vybrané události programu Mezinárodního strojírenského veletrhu: 

PONDĚLÍ: 7. října  

Česko-jihoafrické obchodní fórum

Více než desítka jihoafrických společností a asociací představí svou činnost. Investiční klima a obchodní příležitosti v JAR představí zástupci tamního ministerstva průmyslu a obchodu.

Podpora exportu VaV – prezentace projektů

Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR

Tradiční společenská akce. Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR na ní předá výzvy vládě, jaké priority musí řešit, aby se naše země dále rozvíjela a firmám se v Česku lépe podnikalo.

ÚTERÝ: 8. října 

Business den Ruské federace

Káva s Michalem Kaderou, ředitelem vnějších vztahů ŠKODA AUTO – Budoucnost mobility. Automobilový průmysl zažívá mimořádně příznivé období. Kam ale směřuje?

Ochrana dat v digitalizovaném průmyslu

STŘEDA 9. října 2019

Káva s Kamilem Čermákem, generálním ředitelem ČEZ ESCO – Energetické úspory v budovách. U dobré kávy se dozvíte, proč jsou úspory energií v budovách nejjednodušším způsobem, jak šetřit energie.

Kreativní průmysly a nové technologie

Kulturní a kreativní průmysly zahrnují činnosti, jejichž základem jsou lidská kreativita a talent.

Využití blockchain v průmyslu

Blockchain je jen jednou z technologií, které proměňují internet v transakční síť, kde lidé a stroje budou moci sami posílat hodnotu, ověřovat pravost údajů a automaticky plnit smlouvy.

Další informace o expozicích a programu naleznete na stránkách Veletrhy Brno, a. s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám