Hlavní obsah

Město podpořilo vznik mládežnického centra

Novinky, Lukáš Hudeček

Díky městské dotaci z Fondu primátora ve výši 251 tisíc korun znovu ožijí prostory M-klubu v zázemí letního kina v parku Boženy Němcové. Společný projekt Iniciativy dokořán a Mládežnické rady Karviná potěší všechny příznivce klubových vystoupení, ať už hudebních, cestopisných nebo filmových.

Foto: Lukáš Heczko

Prostory budoucího mládežnického klubu v Karviné

Článek

Projekt počítá i s využitím prostor coby studentským klubem, který toho času v Karviné chybí. Své místo tu bude mít i bar, ale také technické zázemí a kanceláře obou zapojených subjektů.

Iniciativa Dokořán, z. s. již úspěšně provozuje od roku 2011 areál Loděnice v parku Boženy Němcové. Programová nabídka je pestrá a vybere si snad úplně každý. Nepřízeň počasí pomáhá od letošní sezony mírnit i velkokapacitní stan, který „Dokořáni“ mohli pořídit díky dotaci z Fondu primátora. Stejný dotační titul pomůže realizovat i tento záměr Iniciativy na rozšíření kulturní nabídky mimo hlavní koncertní sezonu. Mládežnické centrum Dokořán bude mít kapacitu 70–100 návštěvníků, a jak již pracovní název projektu napovídá, na rozdíl od Lodiček bude program zaměřen hlavně na mladé.

Primátor Karviné Jan Wolf (ČSSD) k záměru uvedl: „Jsem rád, že jsme mohli tento projekt podpořit. Iniciativa Dokořán dělá svou práci v kultuře a společenském životě ve městě skvěle a velmi si cením jejich práce. V nově otevřeném klubu na to bude moci navázat ve spojení s Mládežnickou radou Karviná a Obchodně podnikatelskou fakultou v Karviné Slezské univerzity v Opavě.“

Mimo dotaci, která je určena zejména na vybavení prostor, město investovalo další prostředky do opravy topení, dojde rovněž k posílení elektrických rozvodů. Během několika málo týdnů pak přiloží ruku k dílu i členové Mládežnické rady a Iniciativy.

„Zahájení provozu se předpokládá na přelomu letošního a příštího roku. Po celý rok bude centrum otevřeno zejména o víkendech, přes týden pak bude program pestřejší od října do května,“ dodal Lukáš Heczko z Iniciativy Dokořán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám