Hlavní obsah

Medailisté letní olympiády dětí a mládeže přijali gratulaci od zástupců Moravskoslezského kraje

Novinky, Josef Zajíc

V pondělí 14. října se sešli na Krajském úřadu zlatí medailisté z letní Olympiády dětí a mládeže spolu se svými trenéry v místnosti zastupitelů Moravskoslezského kraje. Za vzornou reprezentaci jim poděkoval hejtman Ivo Vondrák, náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny a členové zastupitelstva.

Foto: Josef Zajíc

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák oceňuje reprezentanty v judu.

Článek

Život je šance - využij ji, život je krása - obdivuj ji, život je sen - uskutečni ho, život je výzva - přijmi ji, život je povinnost - naplň ji, život je hra - hrej ji, život je bohatství - ochraňuj ho, život je slib - splň ho, život je boj - přijmi ho, život je štěstí - zasluž si ho.

Těmito slovy z úryvku z Hymny života Matky Terezy zahájila moderátorka Ivana Jírů slavnostní setkání zlatých medailistů z 9. letní Olympiády dětí a mládeže, která se konala v červnu v Liberci, se zástupci Moravskoslezského kraje.

Na olympiádě vybojoval tým Moravskoslezského kraje celkově 4. místo ze 14 krajských reprezentací. V jednotlivých kategoriích získali 16 bronzových medailí, 21 stříbrných medailí a 25 medailí zlatých, z toho jich plavec Jakub Jan Krischke získal osm.

„Letní Olympiáda dětí a mládeže byla velmi dobře zorganizována a reprezentantům Moravskoslezského kraje se v plavání dařilo. Výsledky vybraných reprezentantů kraje byly velmi dobré až vynikající také zodpovědným přístupem plavkyň a plavců. Vždyť kromě Jana Jakuba Krischkeho vyplaval zlatou medaili ještě Samuel Hübscher, Tobias Kern, Andrea Czerná, Johana Mičínková a štafeta,” informoval hlavní trenér a vedoucí plavecké výpravy Jan Pala.

Odměněni byli i sportovci z juda, stolního tenisu, atletiky, sportovní střelby a sportovního lezení. Z tohoto sportu byli oceněni Adam Adamovský a Markéta Janošová, která je v současné době nejlepší sportovní lezkyní v České republice ve své kategorii.

„Naše soutěže a závody ve sportovním lezení byly velmi dobře a kvalitně připraveny. Musela jsem absolvovat dvě kvalifikační cesty a jednu finálovou, kterou jsem vyhrála,” informovala po slavnostním setkání Markéta Janošová z Těrlicka závodící za TJ Baník Karviná.

Letošní letní Olympiáda dětí a mládeže ČR 2019 se konala v Libereckém kraji. O medaile od 23. do 28. června bojovalo přes 4000 mladých reprezentantů všech 14 krajů České republiky. Moravskoslezský kraj měl zastoupení ve všech 18 sportech. Vedle tradičních jako je atletika, plavání, volejbal či fotbal, měli mladí závodníci nově možnost soutěžit také judu, sportovním lezení, letním biatlonu nebo v umělecké disciplíně street art.

„Poděkování patří všem 248 nadějným sportovcům, kteří v létě Moravskoslezský kraj reprezentovali. Těm úplně nejlepším jsme rádi poděkovali osobně. Věřím, že budou ve sportu pokračovat a že budou Moravskoslezský kraj zastupovat i v budoucnu, až z nich budou opravdoví profesionální šampioni. Všem držím palce,” řekl hejtman Ivo Vondrák.

Náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny doplnil: „Je třeba upozornit, že plavec Jakub Jan Krischke se stal díky svým perfektním výkonům nejúspěšnějším sportovcem celé olympiády a také vlajkonošem krajské výpravy při závěrečném ceremoniálu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám