Hlavní obsah

Masarykův onkologický ústav pořádá koncert Veselé trojky Pavla Kršky

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Galerii Žlutý kopec (2. patro Švejdova pavilonu) v Masarykově onkologickém ústavu v Brně vystoupí v úterý 17. ledna v 15.30 hodin vokálně instrumentální skupina Veselá trojka Pavla Kršky. Koncert je určen zejména pacientům a jejich přátelům.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Skupinu tvoří Pavel Krška (heligonka), Jaromír Kozelek (akordeon) a Miroslav Hrdlička (klávesy).

Sami muzikanti o sobě říkají: „Jsme tři dlouholetí kamarádi, kteří celý život hráli muziku pro široké vrstvy posluchačů. Doba ale rychle plyne a tak i my jsme se dostali do důchodového věku a hudbu, kterou nyní hrajeme, tvoříme pro všechny, kteří si rádi poslechnou lidovou písničku. Naší hlavní náplní je skládání vlastních písni s důrazem na pěkný text.“

Veselá trojka Pavla Kršky má na svém kontě již 5 CD pouze s vlastními písněmi. Jejich písnička Čupr kluk, kterou složil i otextoval kapelník Pavel Krška, se dostala do finále televizní písničkové soutěže Zlatý šlágr 2016. Díky hlasům diváků dosáhla na 5. místo a celá skupiny získala navíc Cenu diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám