Hlavní obsah

Malostranskou besedou se ve čtvrtek rozezní Vltava

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 26. ledna do Malostranské besedy zavítá jedna z nejosobitějších českých kapel – skupina Vltava. Parta muzikantů kolem Roberta Nebřenského tímto pražským koncertem odstartuje nový rok 2017 a naváže na loňské turné k 30. výročí kapely. Koncert začne ve 20.30 hodin.

Foto: archív Vltava
Článek

Vltava je považována za jednu z nejoriginálnějších českých skupin, a to především pro její básnické texty a pěvecký projev jejich autora Roberta Nebřenského. V loňském roce oslavili 30. výročí existence kapely, ke kterému fanouškům nadělili novou desku Čaroděj a koncertního turné s názvem Já čekám v Čechách tour. I rok 2017 bude plný koncertů a zahájí ho již ve čtvrtek  v pražské Malostranské besedě.

Vltava je česká hudební skupina, která vznikla v roce 1986 a fungovala do roku 2003. Poté se na sedm let odmlčela a svou činnost znovuobnovila až v roce 2010. Zakládajícím členem a autorem většiny písní je Robert Nebřenský, kterého v současné sestavě doplňuje František Svačina (klávesové nástroje), Tomáš Uhlík (basa), Ondřej Pomajsl (bicí) a Ondřej Klímek (dechové nástroje).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám