Hlavní obsah

Malíř Petr Samek vystavuje v Jindřišské věži v Praze

Novinky, Roman Šebek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítěz projektu e-moc-e malíř Petr Semek odstartoval 9. 9. 2019 v 19.19 hodin vernisáž své výstavy obrazů, která potrvá do 30. září tohoto roku v galerii ve 3. patře Jindřišské věže v centru Prahy.

Foto: Roman Šebek
Článek

Na základě zpracovaného tématu v projektu e-moc-e a v návaznosti prezentace této tvorby přichází Petr Samek (letošní vítěz 13. ročníku) se souborem maleb v několika celcích, které korespondují s jeho setkáním s pulzujícím městem a vkrádající se zvonkohrou podlahovým prostupem i do galerie historické věže.

V titulním šestidílném souboru obrazů „Zahradní prolínání“ byly tři obrazy prezentovány v projektu e-moc-e. Na tento obrazový děj navazuje triptychem „Bytí,“ jenž dotváří spolu s ostatními obrazy „Letní probouzení”, „Ženský element”, „Vonící jarem“ a kresbami až výzvu k zamyšlení nad stísněností konzumní společnosti. Expresivně emocionální malba, spolu se silnou barevností děl, navazuje atmosféru rozvitého květu vydávajícího novou energii uprostřed prostoru i současna.

Malíř Petr Samko se narodil v Náchodě, kde vystudoval střední školu, dále si doplnil vzdělání Rudolfínskou akademií Praha - dějiny umění. Tvoří kresby, malby, projekty a modely okrasných zahrad. Od roku 1989, kdy poprvé publikoval sérii kolážovaných plakátů OF, trvale vystavuje svá díla nejen v ČR, ale i v různých místech v Evropě.

Vernisáž ukončila Jitka Osička svojí performancí „Pohybové obrazy“, za které sklidila velký potlesk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám