Hlavní obsah

Malí turisté se vydali za pohádkovými bytostmi

Novinky, Anna Kováčová

Dvanáctý ročník Pohádkového lesa, který se konal 22. září a pořádají ho habartovští pionýři, dal opět šanci nejmenším turistům, vydat se za pohádkovými bytostmi.

Foto: Anna Kováčová
Článek

Těch, kteří společně se svými rodiči přišli na start, bylo opravdu hodně. Každý dostal na startu papírovou čepici a kartičku na razítka za splněné úkoly a pak už mohli vyrazit na trasu dlouhou tři kilometry do společnosti pohádkových bytostí.

Hned na začátku lesa na ně čekala čarodějnice s pirátem, u kterých měly děti za úkol shodit pyramidu z plechovek. O kousek dál je prosil hloupý Honza, jestli mu pomohou drakovi osladit kafe, že mu do něj zapomněl dát cukr. Děti byly moc šikovné a drak si tak mohl na kafíčku pořádně pochutnat.

Dále po cestě děti došly k trpaslíčkovi, který by rád hrál velké kuželky, ale neměl s kým a tak byl moc smutný. Všichni si s ním rádi zahráli. Pak pomohli dalším pohádkovým bytostem nakrmit věčně hladového šiškožrouta, pochytat rybičky, nebo nakreslit hezký obrázek.

V cíli cesty na ně ještě čekalo pár úkolů a pak si už jen přišli k ježibabě pro diplom a sladkou odměnu za splnění všech úkolů, které si na ně pohádkové bytosti přichystaly. Děkujeme Habartovu za podporu naší činnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám