Hlavní obsah

Luhačovický penzion pro seniory se ve středu otevře veřejnosti

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Penzion Spokojené stáří v Luhačovicích připravil na středu 18. září první den otevřených dveří. Lidé budou mít v průběhu celého dne příležitost prohlédnut si celý areál a seznámit se chodem tohoto zařízení. Od 16 hodin zde vystoupí svým hudebním programem Jura Pavlica z Hradišťanu.

Foto: Penzion Spokojené stáří
Článek

Navštívit všechny prostory zrekonstruovaného areálu bývalého rekreačního střediska Niva, dnes Penzionu Spojené stáří, mohou všichni zájemci ve středu od 9 do 18 hod. Kromě návštěvy společenských prostor, budou mít možnost hosté nahlédnout i do ubytovací a rehabilitační části a setkat s personálem i místními obyvateli.

Součástí Dne otevřených dveří bude i kulturní program s muzikantem Jurou Pavlicou z Hradišťanu, který seniorům i dalším návštěvníkům penzionu zahraje nejznámější písničky, bude si s nimi i povídat a odpovídat na jejich zvídavé dotazy. Vstup na jeho vystoupení je pro všechny hosty zdarma. 

Návštěva z Hradišťanu však není jedinou akcí, kterou si senioři mohou zpestřit volné chvíle. V pátek 13. září je navštívil a potěšil vystoupením dětský folklórní soubor až z Polska. Přímo v penzionu se pravidelně konají koncerty, taneční vystoupení, autorská čtení nebo třeba i kouzelnické představení.

„Naší snahou je zajistit seniorům pestrý program, aby si mohli užívat na plno každého dne, měli se na co těšit a hlavně, aby nebyli sami,“ uvedla ředitelka Penzionu Spokojené stáří Marie Vybíralová. ”Zapojujeme proto seniory v co největší míře do společných aktivit, protože podle posledních statistik je trápí nejvíc právě obava ze samoty,“ dodala.

Penzion Spokojené stáří využívá běžně také všech možností a kulturního potenciálu, které nabízí umístění penzionu v blízkosti lázeňského města. “Kromě výletů a procházek po okolí se pravidelně účastníme kolonádních se koncertů a tanečních zábav, nebo jsme si teď dokonce pronajali i turistický vláček k projížďce po Luhačovicích a Pozlovicích,“ doplnila Marie Vybíralová.

Seniorům se také denně věnuje personál zaměřený přímo na volnočasové aktivity. Pracovníci se soustřeďují kromě fyzických aktivit a cvičení i na psychickou kondici každého seniora. Důležité jsou i hry a úkoly, které rozvíjejí jemnou motoriku a trénují paměť. Využívá se zde i nových metod tzv. smyslové aktivace, při které senioři trénují všechny smysly.

Penzion Spokojené stáří vznikl letos v dubnu s cílem přinést do regionu nové možnosti pro ubytování a péči o seniory, a vytvořit tak důstojnou alternativu ke stávajícím domovům důchodců. Areál má kapacitu 100 lůžek a ve zrekonstruovaných bezbariérových prostorách nabízí ubytování jedno i vícelůžkových pokojíc a apartmánech s kompletními asistenčními službami, celodenním stravováním, kulturním i společenským programem a celou řadou relaxačních aktivit. Součástí zařízení je např. i vnitřní bazén se slanou vodou, modlitebna, rehabilitační zařízení a příjemné venkovní prostory. Penzion se nachází v klidném prostředí, s krásným výhledem na Luhačovice.

Penzion si zakládá na rodinné atmosféře, na níž má velkou zásluhu personál, který přistupuje ke každému z ubytovaných individuálně.

Penzion Spokojené stáří také aktivně spolupracuje přímo s městem Luhačovice a městysem Pozlovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám