Hlavní obsah

Limitovaná autorská oděvní kolekce je k vidění v Industrial Gallery v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 1. října se prezentují ve výstavních prostorách Industrial Gallery v Ostravě dvě mladé slovenské výtvarnice v oboru módy Lubica Humeníková a Lenka Tatárová. Jejich dezény předvedly v malé módní přehlídce mladé modelky.

Foto: Josef Zajíc

Autorská oděvní kolekce v INDUSTRIAL Gallery v Ostravě.

Článek

Obě výtvarnice jsou v oboru módy velmi akční a kreativní. Ostravskému publiku představují svou novou kolekci nesoucí název PAPERFLAKE neboli Papírová vločka.

Dezény společné oděvní kolekce mladých autorek jsou inspirované jednoduchým skládáním papíru do tvaru harmoniky a následně vystřihováním papírových oken nebo papírových sněhových vloček. Pozorování geometrických tvarů přes jednotlivá okna takto vzniklých "vystřihovánek" využívají výtvarnice k inspiraci pro hledání nereálného měřítka vzorů.

Sníh a papír jsou hlavní inspirací k barevnosti kolekce. Hlavní snaha byla přejít z této papírové techniky do tvorby dezénu a aplikovat je pomocí tisku na textilní materiál. Silný kontrast kolekce podtrhuje využití linie a černé kombinace barev. Odstíny šedé barvy jim naopak dávají jemnost.

Prezentovaná kolekce je převážně mladá streetová móda. Nosným pilířem celé kolekce jsou dezény a střihy oděvů. Městská každodenní pohodlnost, ženskost, designérská originalita - to jsou charakteristické prvky kolekce. Každý kus je originál, potištěný ručně.

Módní kousky Lubici Humeníkové a Lenky Tatárové jsou pohodlné, sportovní a k nošení na každý den. Prodejní výstava potrvá v Industrial Gallery v Zahradní ulici 10 v Ostravě do 6. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám