Hlavní obsah

Letohradskému fotbalovému "béčku" se nezdařil vstup do sezóny

Novinky, Martin Lorenc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dvou úvodních kolech krajského přeboru nezískal fotbalový celek Letohradu B ani bod. Nejprve na půdě Litomyšle prohrál těsně 2:3 a ve druhém kole doma s Hlinskem vysoko 2:5.

Foto: Martin Lorenc
Článek

FK OEZ Letohrad B nečekaně postoupil až z 8. místa do krajského přeboru z 1. A třídy. Když se z krajského přeboru odhlásilo několik týmů (např. TJ Slavoj Cerekvice, TJ Sokol Dobříkov), vítěz 1. A třídy FK Bítovany nemohl přijmout z důvodu chybějícího mládežnického družstva postup do vyšší soutěže a tým TJ Sokol Živanice postoupil z KP až ze 7. místa do divize C, uvolnilo se místo pro Letohrad.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by měl mít nějaký velký problém se startem do nové sezóny. Vždyť za jarní část loňské soutěže získal 24 bodů, což je oproti 11 bodům za podzim velký skok nahoru. Zajímavé je také srovnání tabulky vstřelených a obdržených gólů. Na podzim 17:31 a na jaře 32:31. 

První kolo se Letohrad jel předvést na stadion TJ Jiskry Litomyšl. Začátek začal lépe pro hosty, když si už 7. minutě vstřelil domácí obránce nešťastně vlastní branku. Stav 1:0 pro Letohrad trval do 22. minuty. Přímý kop z levé strany zahrávala Litomyšl. Ve skrumáži před Letohradskou brankou se nejlépe zorientoval Kundera. 1:1. V 31. minutě přišel o míč na půlce hřiště Procházka a následnou brejkovou situaci zakončil Zeman - 2:1. Za 7 minut se skóre měnilo znovu a zase ve prospěch domácích. Signálem zahraný rohový kop a střílený centr vzduchem od Zemana dopadl na zem až za zády Ordoše. Do kabin se odcházelo za stavu 3:1 pro Jiskru.

Ve druhém poločase se podařilo Letohradu pouze zkorigovat výsledek na konečných 3:2, když se v 73. minutě střelecky prosadil Darek Prášil.

Druhé kolo hrál Letohrad doma a to proti Hlinsku. Až ve 43. minutě padl první gól a to do branky Letohradu. Stav 1:0 vydržel až do konce prvního poločasu.

V 57. minutě vstřelil vyrovnávací gól Kabourek, když dorazil střelu Černohouse. Stav 1:1 ale vydržel pouhou minutu. Vedení Hlinsku vrátil jejich důrazný útočník, který si poradil s přihrávkou ze strany a o necelou minutu později se stav znovu srovnal, když Linhart parádní střelou vymetl šibenici. 2:2.

Následující góly padaly už pouze do letohradské sítě. Nejprve v 84., 85. a nakonec ještě v 87. minutě. Konečný stav - 2:5 pro hostující celek FC Hlinsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám