Hlavní obsah

Letní divadelní škola pro pedagogy bude v Ostravě již počtvrté

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na velmi úspěšnou tradici Letních divadelních škol naváže Národní divadlo moravskoslezské (NDM) již v úterý 26. srpna. Letos ji poprvé rozšiřuje na dva dny.

Foto: Josef Zajíc

Letní divadelní škola NDM: Umělecké múzy v Divadle Antonína Dvořáka.

Článek

"Na programu jsou opět bloky pro jednotlivé soubory, otevřené zkoušky, interpretační semináře, praktické workshopy, setkání s umělci, prohlídka divadla i moderované diskuze," uvedla divadelní lektorka NDM Tereza Strmisková a dodala: " Pro odvážné nabídne letošní ročník i nocování v divadle."

Na již čtvrtou Letní divadelní školu (LDŠ) zavítá čtyřicet pedagogů a studentů pedagogických oborů nejen z Moravskoslezského kraje.

Letní divadelní škola při Národním divadle moravskoslezském  vznikla již v roce 2011. O dva roky později získala akreditaci ministerstva školství. "Smyslem LDŠ je přiblížit pedagogům divadelní práci, vybrané inscenační tituly, poskytnout metodickou podporu a obohatit se vzájemnou spoluprací," uvedla autorka mimořádných projektů NDM Martina Klézlová.

Program  LDŠ začíná 26. srpna v 8.00 v Divadelním klubu Divadla Jiřího Myrona ranní kávou. Účastníci absolvují přednášku Petera Gábora o inscenaci Qou Vadis, kterou má na repertoáru činohra. Další přednáška se zaměří na práci s dětským hercem a nakonec se účastníci kurzu setkají s Lenkou Dřímalovou, probírat budou téma s názvem Pohyb jako znak.

Učitelé se v dalším dnu  seznámí s činností opery, operety/muzikálu  a opět se setkají s tanečníky baletního souboru divadla v tematickém celku.

Letní divadelní školu ukončí ve středu 27. srpna přednáška Malý zázrak divadelní recenze, kterou povede Jana Cindlerová, teatroložka, pedagožka DAMU a SLU, spolupracovnice ČRo Vltava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám