Hlavní obsah

Kriminalisté vypátrali ilegální pěstírnu konopí na Vsetínsku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ilegální pěstírnu konopí vypátrali minulý týden vsetínští kriminalisté v obci Hovězí na Vsetínsku. Našli stovky rostlin a několik pytlů usušené hmoty. Sedmadvacetiletému muži ze Vsetínska hrozí až pět let vězení.

Foto: Policie ČR

Ilegální pěstírna na Vsetínsku.

Článek

„Několik měsíců pracovali vsetínští kriminalisté zabývající se problematikou návykových látek na odhalení pěstírny konopí poblíž Vsetína. Informace, které získali, je dovedly k domu v obci Hovězí. Oslovili dodavatele energií, protože odběry elektřiny v tomto domě byly v minulosti i nyní opravdu vysoké, a tak podezření o pěstírně nabylo na jistotě,“ informoval policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli, zadokumentovali a zajistili sedm stovek rostlin v různých stádiích růstu ve výšce od deseti centimetrů do více jak metru a půl. Objevili i čtyři stovky rostlin, které se sušily. Že již bylo i sklizeno, dokazovalo několik igelitových pytlů sušené travní hmoty. Zajištěné rostliny předali ke znaleckému zkoumání.

„V souvislosti s touto pěstírnou zadrželi policisté sedmadvacetiletého muže ze Vsetínska. Přiznal, že se pěstováním konopí a jeho následným sušením zabýval,“ řekl mluvčí.

Policejní komisař ilegálního pěstitele na konci minulého týdne obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za tento trestný čin lze podle trestního zákoníku uložit až pětileté vězení.

„Pro kriminalisty ale jejich práce na tomto případu nekončí, pokračují v hledání jednotlivých odběratelů,“ dodal Vladislav Malcharczik. 

Reklama

Výběr článků

Načítám