Hlavní obsah

Kouzla a magie ovládnou Týn nad Vltavou

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 19. a v sobotu 20. září bude Týn nad Vltavou patřit magii. Na přehlídce Kouzelný koktejl, jejímž generálním partnerem je v rámci projektu Oranžový rok v okolí Jaderné elektrárny Temelín Skupina ČEZ, se v centru Sokolovna a na náměstí Míru představí nejlepší kouzelníci z ČR i ze zahraničí.

Článek

„Jedná se o velmi prestižní mezinárodní festival moderní magie s účastí nejen českých kouzelníků, ať už legendárních nebo začínajících, ale i kouzelníků z různých částí světa. Velice rádi se sem vracejí mistři magie z Německa, Rakouska, Indie, Anglie, Francie, Slovinska, Maďarska, Portugalska, Španělska a Polska, ale také například z Ruska a USA,“ uvedl starosta Týna nad Vltavou Milan Šnorek.

Festival je současně již třetím ročníkem Memoriálu Toniho Maška, legendárního českého kouzelníka z Týna nad Vltavou. „Magii se Toni Mašek věnoval celý svůj život a naši republiku i Týn nad Vltavou proslavil díky kouzlům po celém světě. Získal titul mistra republiky v moderní magii a byl uznávaným moderátorem známých heligónkářů a dechových hudeb z celé republiky,“ připomněl starosta

Letos se bude kouzlit a čarovat celkem v sedmi soutěžních kategoriích. Na programu je všeobecná magie, manipulace, iluze, mikromagie, junior I do 14 let, junior II od 14 do 18 let a ostatní. Celkový vítěz Grand Prix získá mistrovský putovní pohár Toniho Maška z roku 1971.

Festival, který podpořila Skupina ČEZ, Jihočeský kraj a město, nabídne šest převážně soutěžních představení a závěrečný galavečer spojený s vyhlášením vítězů. Jeho součástí budou dvě představení pro školy. Kouzelníci však nebudou k vidění pouze v Městském centru Sokolovna, ale také na náměstí Míru, kde se v pátek 19. září od 18 hodin uskuteční Kouzelné varieté pro širokou veřejnost spojené se zábavným odpolednem pro děti.

„Kouzelný koktejl je již tradičně jednou z nejvýznamnější kulturních akcí ve městě. Stejně jako při organizování řady dalších společenských kulturních a sportovních událostí v průběhu celého roku nám ve snaze o udržení vysoké úrovně a atraktivity programu významně pomáhají finanční prostředky získané od Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ,“ zdůraznil starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám