Hlavní obsah

Korfbalový mistr zažil slabší víkend, Znojmo dál čeká na první body

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by s prvním sněhem padla lehká deka i na obhájce titulu a největšího favorita korfbalové extraligy. Brňany víkendové zápasy čtvrtého a pátého kola nejvyšší soutěže nezastihly v nejlepší kondici a v sobotu ztratili první bod za remízu s Českými Budějovicemi.

Foto: Jan Pařík

Prostějov (v černo-žlutém) doma jasně přehrál Znojmo.

Článek

Namále měli i v sobotu se Znojmem a mohou být rádi za výhru o jeden koš. Znojmo naopak neuspělo ani v pátém letošním duelu a dál okupuje poslední místo v tabulce.

4. KOLO

První ztráta. České Budějovice dokázaly letos jako první obrat Brno o body, když s ním na jeho palubovce uhrály remízu 18:18. „Myslím, že remíza je hodně spravedlivá. Oba týmy hrály špatně a na hřišti nic hezkého nepředvedly,“ zhodnotil českobudějovický korfbalista Jakub Bláha.

V brněnské hale v Maloměřicích panovala zvláštní ponurá atmosféra, kterou nedokázal ani jeden celek prolomit. Celý zápas se oba sokové přetahovaly, na konci byly asi o něco blíž výhře Jihočeši. „Bylo to takové ospalé, v hale panovalo ticho a tma. Trenér zápas zhodnotil, že jsme tak špatně hráli naposled asi před dvěma roky,“ kroutil brněnský hráč Peter Bušík hlavou.

Brno KK - České Budějovice KCC Sokol 18:18

Na hřišti byl jasný pán. Prostějovští korfbalisté nedali v domácím prostředí Znojmu moc šancí a jasně ho přehráli o deset košů. „Znojmo se s námi chvíli drželo, do poločasu jsme si však vypracovali několika košový náskok a druhá půle už byla jasně v naší režii. Ke konci jsme i prostřídali, byla by ostuda nevyužít domácí halu,“ vyprávěl prostějovský kouč David Konečný.

Znojmo si nevědělo rady především s obávanými vytáhlými ostrostřelci v prostějovském dresu. Dvojice Alexandr Vyroubal – Petr Galíček jim dohromady dala patnáct košů.

Prostějov SK RG - Modří Sloni YMCA Znojmo 31:21

5. KOLO

Těsný zápas, ve kterém se radoval šťastnější tým. Modří Sloni se v neděli oklepali z vysoké prohry v Prostějově a doma obhájci titulu z Brna zle zatápěli. Většinu zápasu vedli a měli namířeno k prvním letošním bodů. Favorit se však ve druhé části vzpamatoval a duel dovedl k výhře o jeden koš. „Proti Brnu jsme se nahecovali. Oproti sobotě jsme trochu protočili čtyřky a sedlo nám to,“ uvedla znojemské hráčka Gabriela Filipovszká.

Mistr byl za plný bodový zisk rád a na ne příliš povedený víkend by nejraději zapomněl. „Zápas nám stejně jako v sobotu nevyšel. Nedařilo se nám hlavně v prvním poločase. Soupeř šikovně bránil náš doskok, což na nás platilo. Organizace našeho útoku pak vázla,“ podotkl brněnský hráč Peter Bušík.

Modří Sloni YMCA Znojmo - Brno KK 22:23

Otupily největší zbraň soupeře a slaví úspěch. České Budějovice letos podruhé vyzrály na nebezpečné prostějovské střelce a doma ve vyrovnaném zápase vyhráli 24:20. „Víme, že Prostějov má super kluky a jednu holku. Dobře jsme je odbránili, na doskoku jsme si to hlídali,“ sdělil Jakub Bláha.

Prostějov sice první poločas vyhrál a ve druhém se také dlouho držel ve hře, závěr mu však příliš nevyšel. „Vyrovnaný zápas. Budějky jsme trochu postrašily, donutily jsme je hrát na maximum. Budějovice mají kluky, kteří dělají těm našim problémy,“ shrnul David Konečný.

České Budějovice – Prostějov 24:20

Reklama

Výběr článků

Načítám