Hlavní obsah

Koalice Společně za Plzeň se rozrostla

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celostátní uskupení komunálních politiků Starostové a nezávislí (STAN) vstoupilo do koalice Společně za Plzeň, která již zahrnuje Plzeňskou alianci, Českou pirátskou stranu, politické hnutí Změna a Stranu zelených.

Článek

„Připojení Starostů a nezávislých do koalice Společně za Plzeň je jejím několik týdnů připravovaným posílením. Potvrzuje se tak význam role, kterou bude Společně za Plzeň hrát v říjnových komunálních volbách,” okomentoval rozšíření koalice její lídr a kandidát na primátora Petr Vaněk.

„Pro hnutí Starostové a nezávislí je základní prioritou podpora občanů a sdružení, která chtějí zlepšovat naše města a obce. Komunální koalice Společně za Plzeň nabízí řadu nezávislých osobností, které spojuje velmi dobrý volební program přibližující město Plzeň jeho obyvatelům,” vysvětlil důvody přistoupení ke koalici Pavel Čížek, předseda Krajského výboru STAN a dlouholetý starosta Spáleného Poříčí.

Podle Pavla Čížka koalice Společně za Plzeň nabízí řadu nezávislých osobností, které spojuje velmi dobrý volební program. Sdružení podporuje rozvoj veřejné a cyklistické dopravy, klade důraz na otevřenost veřejného prostoru, nechce vést tranzitní dopravu centrem města, hodlá plánovat novou tvář Plzně za pomoci špičkových architektů a tyto plány podrobně konzultovat s občany.

Na novou úroveň chce pozvednout podporu kultury a sociální péče. Přináší návrhy na podporu vzdělávání i podporu začínajících podnikatelů. Za zásadní považuje obnovu parků a městské zeleně.

Reklama

Výběr článků

Načítám