Hlavní obsah

Klub heligonkářů v Dolních Kralovicích chystá další setkání, druhé po obnovení tradice

Novinky, Karel Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další pokračování úspěšného setkávání heligonkářů připravují pořadatelé v Dolních Kralovicích na Benešovsku v sobotu 19. října od 13.00 hodin ve Společenském sále.

Foto: Karel Novotný
Článek

Letos to bude již 13. ročník, druhý po obnovení tradice. Díky místním sponzorům, obecnímu úřadu a také těm, kteří pomáhají svými zkušenostmi z minulých ročníků (starosta obce Antonín Bašta, Jiří Marušák, Stanislava Svatošová a František Krupička ze Stříteže - zakladatel Střítežských heligonek), mohou pořadatelé klást větší důraz na kvalitu účinkujících, což zvyšuje prestiž tohoto hudebního klání.

Zárukou kvalitní zábavy proto budou tradiční heligonkáři - Jiří Hampl, Martin Smetana, Láda Strnad, Luboš Janů, Vladimír Hájek, Mitošinka z Prahy, Václava Krajíček ze Zbirohu, Aleš Rusnák se svoji čtyřčlenou kapelou z Plzně, osvědčená dua Pecka - Kavalír, Tuza - Stančík, Touška-Dlouhý, manželé Fišerovi a v neposlední řadě Mrákovští heligonkáři - devítičlenný krojovaný soubor.

Průvodní slovo obstará nestor těchto pořadů, skvělý harmonikář, české hudbě a písničce oddaný znalec a propagátor Bohuslav Vlasák z Kalné.

Členové Místní organizace Českého svazu chovatelů a Obecní úřad v Dolních Kralovicích zvou na festival všechny příznivce i širokou veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám