Hlavní obsah

KK Brno prohrálo, KCC Sokol České Budějovice napůl ve finále.

Novinky, Zuzana Maňáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 17. dubna se v prvním ze tří semifinálových soubojů utkalo KK Brno s obhájcem titulu České korfbalové extraligy KCC Sokol České Budějovice. A ačkoli domácí nastoupili bez důležitých opor E. Jonákové a P. Škrobové, jejich šance na vítězství byla veliká.

Foto: Zuzana Maňáková

Jakub Máša při útěku na donášku

Článek

KK Brno – KCC Sokol České Budějovice 16:19 (10:11)

Do 1. poločasu nastoupili všichni hráči s rychlou a kombinační hrou, která jim vydržela po celé utkání. Jako první však otevřela skóre hostující V. Bínová, která v zápětí opakovala úspěšnou střelbu a už ve třetí minutě hosté vedli 3:0.

Po několika nezdařených pokusech hezky vymyšlených akcí se do hry pustili i domácí a za chvíli vyrovnali na 3:3. Hra dále pokračovala ve vysokém tempu, míč ale spíše zůstával na útočné půlce Jihočechů. Jejich obrana totiž Brňanům nedovolovala se více přiblížit ke koši, takže museli střílet z delších vzdáleností a po první střelbě míč ztráceli.

Tři minuty před koncem poloviny utkání vedly České Budějovice 11:8, ale domácí neztráceli naději a promyšlenými akcemi se dostali na jednobodový rozdíl. Poločas skončil 10:11 pro KCC Sokol České Budějovice.

Po přestávce plné trenérských rad nastala ta napínavější část. Do 2. poločasu lépe vkročili domácí, když J. Šedý vyrovnal na 11:11. Až do 42. minuty brněnská obrana se více soustředila a nutila hostující útok chybovat v nahrávkách a po jedné střele ztrácet míč.

Když se pak Brněnští dostali do vedení na 14:12, trenér hostujících hráčů si chytře vzal oddychový čas. Docílil tak uklidnění a pozastavení úspěšnosti KK Brno a nabuzení svých hráčů. Těm tato pauza vyloženě prospěla, protože v dalších minutách skóre vyrovnali a v 47. minutě opět vedli 16:14.

Dalším oddychovým časem tentokrát zareagoval trenér domácího celku, ale zastavení jihočeského útoku se mu nepodařilo. Ten nadále zvyšoval své vedení až na 19:15.

KCC Sokol České Budějovice vyhrál na cizí půdě 19:16 a veze si domů cennou výhodu do dalšího kola semifinále, které se uskuteční právě v Českých Budějovicích.

Nejlepší střelci: 5 košů J. Šedý (KK Brno), V. Krejčí (KCC Sokol České Budějovice), 4 koše E. Boorová (KCC Sokol České Budějovice)

Více informací na www.korfbal.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám