Hlavní obsah

Karvinští policisté úspěšně dopadli pachatele krádeží

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karvinští policisté se poslední dobou činí. Potvrzuje to alespoň úspěšnost při řešení jednotlivých případů.

Článek

Policisté za poslední měsíc vyřešili v Karviné hned tři velké případy, ve kterých šlo o vykradené domy, zcizování jízdních kol a krádeže aut. Pachatelé nyní čelí trestnímu stíhání.

Poslední dva případy vyřešili policisté během uplynulého týdne, když nejprve dopadli muže, který kradl jízdní kola před karvinskými supermarkety. Podle slov policistů si muž kola vybíral i několik hodin. Šlo mu pouze o kvalitní a drahé značky.

O dopadení tohoto zloděje, který odcizil kola za více než 100 tisíc korun se zasloužili policisté z obvodního oddělení Karviná-Mizerov.

"Muž zhruba od poloviny měsíce června dosud odcizil celkem 18 jízdních kol. Na krádeže se pachatel vydával na stálé místo, k supermarketu na třídě 17. listopadu v Karviné," sdělila por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková mluvčí karvinské policie.

"Krádeží se muž dopustil přesto, že byl rozhodnutím Okresního soudu v Karviné, pobočka Havířov, v roce 2008 odsouzen pro trestný čin krádeže. V případě prokázání viny pachateli hrozí odnětí svobody až na tři roky," doplnila Viačková.

Další úspěšný zákrok si policisté připsali v minulých dnech. Podařilo se jim dopadnout mladíky, kteří vykrádali auta, odcizili několik dílů přímo ze zaparkovaných aut či odcizili auta celá. V několika případech mladíci odcizili například kapotu ze zaparkovaného vozu na parkovišti v Karviné-Novém Městě.

"Za vinu je mladíkům kladeno, že od června letošního roku v několika případech násilím vnikli do osobních automobilů, které rozebírali a rozprodávali. Počet vloupání je u každého z nich rozdílný," sdělila k případu Viačková.

Policisté dopadli dva mladíky přímo při činu, když v noci odvezli ukradené vozidlo Škoda Favorit do lesa ve Starém Městě. Třetí spolupachatel se snažil z místa utéct a schovat se v křoví. Policisté však nasadili služebního psa Fredyho, který mladíka vystopoval.

"Na realizaci této série krádeží a vloupání spolupracovali policisté obvodních oddělení Karviná 1 a Karviná 7, zapojena byla i operativa služby karvinské kriminální policie a kolegové z Ostravy," dodala Viačková.

I v tomto případě hrozí pachatelům odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám