Hlavní obsah

Karvinský aquatlon pod patronátem České triatlonové asociace

Novinky, Ondřej Sikora

Netradiční závod, který v kraji nemá obdoby, je nachystán na 19. března. Letos bude na programu už 3. ročník Karvinského aquatlonu. Přichystáno je několik změn. Tou hlavní je zařazení do seriálu závodů České triatlonové asociace. Lze se tedy těšit na kvalitní závodníky z celé České republiky i Polska.

Foto: Ondřej Sikora

Karvinský aquatlon

Článek

Závod, který se skládá pro dospělé kategorie ze 400 m plavání a pěti kilometrů běhu, proběhne v plaveckém krytém bazéně v Karviné-Hranicích od 7:00. Poté se vše přesune na náměstí a do přilehlého parku Boženy Němcové, kde se uskuteční běžecká část závodu.

Díky spolupráci s triatlonovou asociací dochází k úpravě výše startovného, které je v základní sazbě 400 Kč pro dospělé. Mladší kategorie a členové ČTA jsou zvýhodněni.

Z této spolupráce plyne také mnoho výhod. Na závod budou dohlížet jak plavečtí a atletičtí, tak i triatlonoví rozhodčí. Využívat se bude nejmodernější techniky, která se používá i na mezinárodních soutěžích.

Závod je určen pro všechny výkonnostní kategorie. Zúčastnit se proto mohou i rekreační sportovci, pro které je připravena volnočasová sekce atletického oddílu TJ Jäkl Karviná jako příprava na závody, ale také k zdravé a pravidelné pohybové aktivitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám