Hlavní obsah

Karvinskou ulici Žižkova čeká rozsáhlá rekonstrukce

Novinky, Lukáš Hudeček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 20. srpna bude první etapou zahájena rekonstrukce ulice Žižkova v Karviné-Hranicích. Zároveň budou provedeny opravy navazujících chodníků, terénní úpravy, úpravy vodovodů a přeložky plynovodů.

Foto: Martina Orgoníková

ulice Žižkova

Článek

Modernizace ulice Žižkova je rozdělena na tři etapy. První etapa se týká úseku komunikace od odbočení na parkoviště u polikliniky po křižovatku s ulicí Čsl. armády. Ve dvou dalších etapách bude ulice opravena až po kruhový objezd u OC Kaufland a v opačném směru po křižovatku s ulicí Mickiewiczovou. Součástí celé akce je také oprava povrchu vozovky na ulici Br. Veverkových.

 „Po uzavřené části ulice Žižkova budou moci projet pouze autobusy hromadné dopravy a vozidla integrovaného záchranného systému. Po dobu rekonstrukce dojde rovněž k přesunu autobusových zastávek,“ říká náměstek primátora Lukáš Raszyk (ČSSD). Provizorní autobusové zastávky budou vybudovány na ulici Čsl. armády  naproti Rehabilitačního sanatoria a na ulici Žižkova před křižovatkou s ulicí Čsl. armády ve směru od restaurace Tesarčík. „Tato I. etapa rekonstrukce silnice by měla skončit v úvodu listopadu letošního roku. Vjezd na parkoviště u polikliniky zůstane zachován,“ dodává Lukáš Raszyk. 

Od půlnoci 21. srpna 2018 bude platit zákaz parkování podél ulice Žižkova. Provádět se budou přeložky plynu a vody. Dojde rovněž k opravám obrubníků a bude se frézovat vozovka do hloubky min. 50 cm. Objízdná trasa pro osobní dopravu bude vedena po ulicích Leonovova, Rudé Armády a Čsl. Armády. Další etapy rekonstrukce budou pokračovat dle klimatických podmínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám