Hlavní obsah

Karel Gott revival Morava oslaví deset let existence galakoncertem ve slavkovském zámku

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset let existence si připomene kapela Karel Gott revival Morava v neděli 24. dubna speciálním galakoncertem v dlouhém sále kasematů zámku Slavkov u Brna. Avizováno je přitom několik písničkových premiér a nebudou chybět ani zajímaví hosté.

Foto: archiv autora

Karel Gott revival Morava - to je především Josef Bouda (vlevo) a Radek Verner (vpravo).

Článek

„Nebyly žádné krize, problémy, starosti ani neshody,” hodnotí desetiletou éru bučovický Karel Gott, jinak frontman revivalové kapely Josef Bouda.

„Byla to desetiletá jízda, která posunula naše životy jinam. Do vizitky jsme si dali jméno člověka, který je součástí mě samotného. Kdybych tuto skutečnost nepřijal nebo bych jí chtěl postupem let měnit, tak bych nikdy nemohl být věrohodný - minimálně v tom, co v podstatě každý den dělám. Věřte mi proto, že v těchto dnech vnímám vše, co se s Karlem Gottem děje, velmi intenzivně.

Deset let formace Karel Gott revival Morava je výročím tisíců setkání s úžasnými lidmi - Moraváky, Slováky, Poláky či Němci, zkrátka s lidmi, co milují život, muziku, nadšení a nasazení. Je to výročí setkávání se s lidmi, kteří v nás věří, kteří na sobě nešetří a chtějí pro sebe a své hosty to nejlepší - pokud jde o hudbu... (smích). Obešli jsme se bez prodejců, manažerů a bulváru. Bez lidí, kteří v nás věřili a věří, bychom se však neobešli. Jsem pyšný, že počet lidí, kteří v nás věří, roste.”

Projekt Karel Gott revival Morava vznikl spojením Josef Boudy a Radka Vernera jako pocta mimořádné hudební osobnosti, která reprezentuje dříve československou, v současnosti českou vlajku a je možné ji postavit na úroveň zahraničních ikon populární hudby jako je Elvis Presley, Tom Jones nebo Frank Sinatra. Jde samozřejmě o Karla Gotta.

„Nevěřím v to, že jde upřímně a s úspěchem předávat publiku něco z projevu interpreta, jehož jméno je dnes vlastně exkluzivní značkou a zárukou něčeho mimořádného, bez toho, abyste ho neměl obrovsky rád. Publikum velmi snadno a rychle rozpozná, kdy se pro hudební projekt rozhodnete z nějakého kalkulu. Konkrétně Karel Gott není otázkou nějaké schopnosti karikovat nebo náhodné, někdy domnělé hlasové podobnosti. Karel Gott je otázkou životního postoje a stylu a především lásky k lidem, lásky k publiku,“ říká Josef Bouda.

Desetileté výročí si dnes už populární hudební formace Karel Gott revival Morava připomene v neděli 24. dubna v 17 hodin v dlouhém sále kasematů slavkovského zámku. Kapela slibuje několik repertoárových premiér i nestárnoucí klasiku. Zpívat a gratulovat přitom bude několik kmotrů galakoncertu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám