Hlavní obsah

I přes horké počasí přivítaly Mlsné slavnosti spoustu návštěvníků

Novinky, Veronika Vynikalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani velmi vysoké letní teploty neodradily rodiny s dětmi užít si sobotní den na zámku Stránov v obci Jizerní Vtelno u Mladé Boleslavi. Podávaly se sejkory, štrúdly, svatební koláčky, řepánky, zápečky, domácí sirupy i pochoutky z grilu a udírny.

Foto: Veronika Vynikalová
Článek

Již od samého sobotního rána zde regionální prodejci připravovali dobroty pro všechny mlsné jazýčky. Na prostranství před zámkem tak zavoněly speciality nejen od uzenářů, pekařů a cukrářů z blízkého okolí, ale návštěvníci mohli ochutnat třeba i produkty z krkonošského regionu. Degustovala se moravská i rumunská vína a také nápoj králů, staročeská medovina. Porovnávala se kynutá těsta podle tradičních receptů našich babiček.

Velkým lákadlem pro většinu návštěvníků byla jednoznačně kuchařská live show, ve které se představila restaurace Černá louže z obce Nová ves.  Právě zážitková gastronomie je novým moderním trendem a láká stále více vyznavačů tohoto řemesla. Šéfkuchaři Jiřímu se lidé mohli dívat takříkajíc rovnou „pod ruku“ a vychutnat si tak profesionální a především velmi kontaktní vaření.

Nejmenší návštěvníky Mlsných slavností na nádvoří čekala Pohádka o cukrářce Emilce s veselou výrobou barevných dortíků. V parku pak děti malovaly obrázky pro zámeckého skřítka Mlsouna nebo soutěžily v pojídání dobrovických řepánků.

Ať už jste se zastavili u stánků s domácími likéry či marmeládou, nebo snad dali přednost masovým pochoutkách či dezertům v zámecké kavárně, určitě všichni ocenili celodenní pohodovou hudbu v podání skupiny Akustic Trio z České Lípy.

Atmosféru horkého letního dne na zámku Stránov si všichni vychutnávali nejen s nějakým tím chladivým nápojem v ruce, ale třeba i díky labužnickým tombolenkám. Každý se těšil, že právě jeho číslo zazní a bude si tak moci odnést něco pro svůj mlsný jazýček.

Prázdniny se nám brzy přehoupnou do svojí poloviny. Na zámku Stránov však neodpočívají a již na první zářijovou sobotu čeká na návštěvníky opět další zábavný den pro celou rodinu. Pokud se nebojíte setkání s bytostmi z říše strašidel, pak navštivte dne 6. září Strašidelný zámek Stránov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám