Hlavní obsah

Holešovským florbalistům zahrála na plese kapela Karel Gott Revival Morava

Novinky, Robert Rohál

Příjemná atmosféra provázela 4. Florbalový ples, který proběhl v pátek 14. února v sále internátu A policejní školy v Holešově. O zábavu se postarala především kapela Karel Gott Revival Morava. Díky tomu byl taneční parket plný.

Foto: Robert Rohál

Právě hraje kapela Karel Gott Revival Morava...

Článek

A protože se kapela Karel Gott Revival Morava líbila, domluvili se s ní pořadatelé na příští pátý ročník plesu, který by měl proběhnout v pátek 13. února 2015.

Na letošním plese, který organizačně připravili florbaloví nadšenci SKP Falcon při Vyšší a střední policejní škole MV Holešov spolu s FbC Holešov, se přišlo pobavit přes 130 návštěvníků a pozvaná kapela plnila jedno hudební přání za druhým. Už po prvním bloku byl parket plný tanečníků.

Projekt Karel Gott revival Morava vznikl spojením Josef Boudy a Radka Vernera jako pocta mimořádné hudební osobnosti, která reprezentuje dříve československou, v současnosti českou vlajku a je možné ji postavit na úroveň zahraničních ikon populární hudby jako je Elvis Presley, Tom Jones nebo Frank Sinatra. Samozřejmě jde o Karla Gotta, jehož repertoár tvoří program kapely Karel Gott Revival Morava, která má "základnu" v Bučovicích.

Dnes je kapelové jádro, které tvoří Radek Verner a Josef Bouda, u řady projektů a vystoupení rozšiřováno o další hudebníky. Mezi nimi má významné místo skladatel, zpěvák a kytarista Martin Ledvina.

„Nevěřím v to, že jde upřímně a s úspěchem předávat publiku něco z projevu interpreta, jehož jméno je dnes vlastně exkluzivní značkou a zárukou něčeho mimořádného, bez toho, abyste ho neměl obrovsky rád. Publikum velmi snadno a rychle rozpozná, kdy se pro hudební projekt rozhodnete z nějakého kalkulu. Konkrétně Karel Gott není otázkou nějaké schopnosti karikovat nebo náhodné, někdy domnělé hlasové podobnosti. Karel Gott je otázkou životního postoje a stylu a především lásky k lidem, lásky k publiku,“ říká zpěvák Josef Bouda, který se na jevišti s gottovským repertoárem pohybuje osm let.

Od roku 2006 má kapela Karel Gott Revival Morava na svém kontě stovky vystoupení - od hraní v nádražních hospůdkách, hasičských zbrojnicích nebo v mateřských školách přes večírky, oslavy a svatby až k samostatným koncertům letním i vánočním, open air vystoupením. Vyzkoušela si i roli předskokana Lucie Bílé, ale hraje rovněž při zahajování lázeňských sezón hotelů, na plesech i na různých městských slavnostech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám