Hlavní obsah

Hluchoněmá silně opilá žena si přišla vyzvednout do školky dítě

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilé ženy a jejich děti hrály ve středu roli v zásazích pražských městských strážníků. Jedna z nich je hluchoněmá, o to horší s ní byla komunikace, protože měla hladinu alkoholu v krvi téměř 2,5 promile. Druhá upadla několikrát u kočárku v tramvaji.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

„Strážníky odpoledne volala ředitelka školky v Braníku, když odmítli matce, která jevila známky vysoké podnapilosti, vydat dítě z důvodu obavy o jeho bezpečnost. Měla veliké potíže s motorikou a málem se zřítila ze schodů. Hlídka provedla u čtyřiatřicetileté ženy kontrolní dechovou zkoušku, kdy bylo zjištěno téměř 2,5 promile alkoholu v dechu. Komunikace s ní byla krom její podnapilosti ztížena tím, že byla hluchoněmá,” informovala Bc. Michaela Teplá z kanceláře ředitele Městské policie Praha.

Byl vyrozuměn příslušný odbor sociálně právní ochrany dětí. Následně se díky místnímu šetření podařilo kontaktovat matku ženy, která si přijela převzít vnouče i dceru do své péče.

Druhý případ se odehrál na Praze 6. „V lince autobusu jedoucí na pražskou Bořislavku cestovala chvíli po poledni žena se čtyřletým dítětem a dvěma dvouletými v kočárku. Podle svědků v autobuse několikrát upadla a stejně tak při výstupu z něj. Hlídka strážníků z Prahy 6 čtyřiadvacetileté ženě naměřila téměř 2,7 promile alkoholu v dechu. Na místo byla telefonicky přivolána matka ženy, která si převzala děti i jí do péče,” dodala Teplá.

Reklama

Výběr článků

Načítám