Hlavní obsah

Helena Vondráčková se na podzim objeví v muzikálu Romeo a Julie

Novinky, Robert Rohál

V roli chůvy v připravovaném muzikálu Romeo a Julie se letos představí zpěvačka Helena Vondráčková. Českou premiéru francouzského muzikálového provedení Shakespearovy klasiky uvede v režii Libora Vaculíka pražské Forum Karlín v září.

Foto: Tino Kratochvíl

Helena Vondráčková a Petr Vondráček v televizním pořadu Zpívá celá rodina.

Článek

„Mohu potvrdit, že paní Vondráčková bude v tomto muzikálu hrát. Premiéra je plánována na září,” sdělil ve středu 25. března v podvečer Frekvenci 1 zpěvaččin manžel a manažer Martin Michal.

„Velmi se těším, že se sbírka mých muzikálových rolí rozroste,” těší se Helena Vondráčková, která od počátku devadesátých let zazářila v několika muzikálových produkcích. Vedle Bídníků to byly ještě v Praze uváděné muzikály jako 451 stupňů Fahrenheita, Kočky, Mona Lisa a Baron Prášil, nebo v Bratislavě uváděný muzikálový evergreen Hello, Dolly!.

Muzikálové herectví nebylo Vondráčkové cizí prakticky po celou dobu její kariéry. Už v šedesátých letech si zahrála a zazpívala titulní roli v hudební pohádce Šíleně smutná princezna, o deset let později měla hlavní ženskou postavu v hudební komedii Jen ho nechte, ať se bojí. Z dalších hudebních snímků to byly ještě filmy Zpívající film a Romance za korunu.

O poznání více podobných příležitostí dostala v televizi, což dokládají například tituly Příliš krásná dívka, Letní romance nebo Po kolenou za Helenou, kde měla hlavní role.

Muzikál Gerarda Presgurvice Roméo et Juliette patří celosvětově mezi nejúspěšnější muzikálové hity. Světovou premiéru měl v pařížském Palais de Congres 19. ledna 2001 a poté, co obletěl celý svět, míří také do Prahy. Režisérem české verze bude Libor Vaculík, s nímž zpěvačka spolupracovala už v muzikálu Mona Lisa.

Náročné zkoušky na zářijovou premiéru muzikálu Romeo a Julie by měly začít už v nejbližších týdnech. Nebude to však jediný muzikál na pražské scéně, v němž se letos Helena Vondráčková představí, nicméně druhý muzikálový titul je zatím zahalen rouškou tajemství.

Reklama

Výběr článků

Načítám