Hlavní obsah

Hasiči zachránili tonoucího muže z rozvodněné řeky Moravy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže tonoucího v řece Moravě v Kroměříži zachraňovali ve středu 20. září večer hasiči. „I když ho unášel proud, doplaval pro něj jeden z hasičů, za pomocí kolegů ho společně dostali na břeh a předali záchranářům,“ sdělil ve středu večer Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto.

Článek

Operační středisko Městské policie Kroměříž oznámilo v 18:35 hodin hasičům, že pod mostem Karla Rajnocha je tonoucí muž. Operační důstojník hasičů vyslal na místo hlášené události jednotku profesionálních hasičů z požární stanice Kroměříž, kteří vyjeli s jedním zásahovým vozidlem s lodním přívěsem.

„Hasiči při příjezdu viděli v řece pohybující se tělo. I s vozem rychle projeli po Švabinského nábřeží k mostní lávce pro pěší. Protože nebyl čas na přípravu člunu, jeden z hasičů se v suchém oděvu a záchrannou vestou vnořil do rozvodněné řeky a plaval naproti tonoucímu. Jeho kolegové ho jistili na záchranném laně. Tonoucího se podařilo ve vodním toku zachytit a vytáhnout na břeh. Muže, který byl při vědomí, předali do péče zdravotnické záchranné služby,“ popsal dramatické okamžiky Roman Žemlička.

I když jsou hasiči cvičeni na různé situace, plavání v přítmí, v silném proudu vodního toku a při teplotě vody 12 stupňů Celsia, dokonale prověřilo jejich odolnost a připravenost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám