Hlavní obsah

Habartov hostil třetí kolo volejbalového Poháru nadějí

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Habartova se o víkendu 17. a 18. listopadu sjelo osm týmů, aby se utkaly o další body do hodnocení aktuálního ročníku Poháru nadějí - soutěže, která si dává za cíl umožnit děvčatům, přecházejícím z nižších kategorií k šestkovému volejbalu, sehrát během roku vydatnou porci kvalitních utkání.

Foto: Aleš Plevka

Celý domácí tým zdraví po utkání soupeřky

Článek

Osmička družstev je poskládána z děvčat trénujících ve volejbalových oddílech na různých místech Čech. Současná skladba je následující: ŠVK Habartov, VK Baník Sokolov, Spartak Děčín, VK Ervěnice, Loko Plzeň, VK Sever Žatec, VK Šanov Teplice a Olymp Praha.

Během roku se odehraje celkem osm kol, když každý z oddílů se jednou stane pořadatelem. Hraje se vždy ve dvou dnech systémem každý s každým a to na dva vítězné sety. Za víkend tak hráčky odehrají sedm zápasů a za celý ročník pak 56, což již je dostatek na to, aby získaly herní zkušenosti díky hře s kvalitními soupeři.

Navíc i díky přespávání v místě konání mají děvčata čas se lépe poznat a navázat i nějaká ta volejbalová kamarádství. Občas dojde i na nějakou tu zábavu, která je vítaným zpestřením, neboť nejen sportem živ je člověk.

První dvě kola podaly habartovské hráčky velmi solidní výkony a obsadily 2., respektive 3. místo, a tak očekávání při domácím turnaji byla nemalá. Bohužel však neblaze zasáhl osud a nejlepší útočná hráčka domácího týmu se jen tři dny před dnem D zranila při hodině tělesné výchovy a při tak úzkém kádru, jakým Habartov disponuje, se to projevilo jako naprosto zásadní pro hru celého družstva. Navíc se, podle slov trenéra, přidaly i hrubé chyby v herních činnostech jednotlivce. Obrana ještě jakž takž fungovala, také v poli dokázaly holky docela slušně eliminovat útoky soupeřek, ale bez toho aniž položíte na soupeřově půlce míč na zem, se vyhrát prostě nedá.

A to se bez nejlepší smečařky Habartovu dařilo je zřídka, a tak se musely holky (a s nimi i trenéři) vyrovnat s hořkou šňůrou šesti porážek v řadě. Podařilo se vyhrát jen poslední zápas se Sokolovem. Došlo tak asi na výsledkově nejhorší účinkování v celém poháru. Po výše uvedených očekávání bylo jistě velmi těžké onu hořkou piluli pozřít a smířit se s nelichotivým 7. místem. Ale i to se může ukázat jako dobrá zkušenost a to hlavně v oblasti herní morálky a síly celého družstva. Nicméně je to škoda a my budeme jen doufat, že do příštího kola se holky zmobilizují a ať již se smečařkou či bez ní se jim bude dařit lépe.

Organizačně se habartovské kolo zvládlo na jedničku a poděkování patří všem, kteří s jeho zabezpečením vypomohli. Vždyť i to je jistou vizitkou a reprezentací města. Habartovští volejbalisté totiž mají situaci ještě o něco složitější než ti ostatní, poněvadž k odehrání takového množství utkání jsou potřeba dvě tělocvičny a ve městě je jen jedna. Proto kromě zajištění stravování a prostorů k přespání museli domácí domluvit zapůjčení tělocvičny v nedalekých Bukovanech a následně i přepravu dívek mezi oběma místy.

Je tedy o to smutnější, že holky doma skončily předposlední. Z prvního místa se radovala děvčata z Děčína. Druhou příčku obsadily reprezentantky Plzně a bronzový stupínek vybojovaly volejbalistky z Olympu Praha. Všechny dívky však čeká ještě pět náročných kol, a tak vše je otevřeno a je o co hrát.

Reklama

Výběr článků

Načítám