Hlavní obsah

Futsalový tým z Habartova si s předstihem zajistil titul okresního přeborníka

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Futsalový tým ASK NO Rád z Habartova existuje již několik desítek let, ale hlavně v poslední dekádě se mu daří na futsalovém poli získávat úspěchy. A-tým válčí již tři roky v krajské soutěži, kde obsadil dvakrát druhé a jednou páté místo. B-tým je jedním z favoritů nejvyšší okresní soutěže.

Foto: Aleš Plevka

První gól zápasu se ocitl v síti týmu z Mírové díky přesnému dloubáku Honzy Roda

Článek

Je krátce před 10 hodinou dopolední 29. května a před jednou z branek na hřišti s umělým povrchem v Habartově se kupí a zmítá hromada lidských těl, pod níž na dně leží dnes nepřekonatelný a nepřekonaný gólman Roman Oswald.

Před několika vteřinami totiž rozhodčí foukl třikrát do píšťalky a tím ukončil zápas, ve kterém měli domácí borci jasnou převahu, a soupeře z Havranu Mírová zdolali zcela přesvědčivě a zaslouženě 10:0. Výsledek jistě úctyhodný a je o to sladší, že znamená dvě kola před koncem sedmibodový náskok na druhý tým v tabulce SKP Detektiv Sokolov a tím i obhajobu loňského titulu. Ten je celkově třetí v pořadí v historii tohoto týmu.

Radost je obrovská, hromada těl se postupně mění v hopsající bílo-červeno-černé kolečko a halasné skandování nebere konce. Obhajoba titulu je sladká, vždyť kostře týmu již táhne na čtyřicítku a není jisté, jak dlouho ještě těla dovolí hrát svým majitelům futsal na tak vysoké úrovni a prožívat takovouhle radost. Došlo i na nečekanou spršku, neboť šprýmař Jarda Král se na vítězství dopředu připravil a své spoluhráče náležitě osprchoval šumivým mokem.

Již po podzimu bylo družstvo včele tabulky a formu si udrželo i pro jarní část soutěže. Naštěstí se týmu vyhnula dlouhodobá zranění a kádr tak byl většinu ročníku stálý, což se jistě kladně ukázalo na celém herním projevu. Dvě kola před koncem má tak mužstvo na svém kontě 59 bodů za 19 výher, 2 remízy a 3 porážky a celkové skóre 133:51.

Poslední dvě kola si mohou tedy "Ráďáci" futsal a i vlastnictví titulu náležitě užívat a nějaký ten gól a bodík ještě přidat. Navíc je Honza Rod stále ještě i ve hře o nejúspěšnějšího kanonýra soutěže

Poslední zápas sezóny čeká okresní přeborníky 11. června, kdy budou moci nad hlavy pozdvihnout i zlatý pohár, který se jistě stane ozdobou jejich již beztak bohaté sbírky trofejí v místní klubovně. Je poněkud nemístné předbíhat, ale bylo by krásné, kdyby tento tým příští rok završil zlatý hattrick.

Reklama

Výběr článků

Načítám