Hlavní obsah

Fotografie Karolíny Trskové zavedou diváka do Etiopie, Barmy či dalekého Nepálu

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na slavnostní vernisáž fotografické výstavy Karolíny Trskové s názvem Z cest zve v pátek 1. dubna od 17 hodin Statek Bernard v Královském Poříčí. Tematicky ucelená expozice nadchne zejména příznivce výpravných fotografií z dalekých exotických zemí a milovníky přírodních krás.

Foto: Karolína Trsková

Výstava nadchne zejména příznivce výpravných fotografií z dalekých exotických zemí a milovníky přírodních krás.

Článek

Zdravotní sestra Karolína Trsková se před časem rozhodla sbírat zkušenosti i jinde než na Sokolovsku. To ji přivedlo do Saudské Arábie, Etiopie, Barmy či Nepálu. Naštěstí měla s sebou na cestách fotoaparát, a tak se nyní může o řadu zajímavých momentů podělit s ostatními.

„Do výběru jsem zařadila například snímek starověkého města Bagan v Barmě, který jsem pořídila při východu slunce. Bagan tvořilo v dobách jeho největší slávy více než deset tisíc buddhistických chrámů a pagod, z nichž se do současnosti dochovalo zhruba dva tisíce dvě stě. Zajímavá je také fotografie hinduistického svatého muže. Tohoto sádhua, žijícího z milodarů, jsem potkala v Káthmándú, hlavním městě Nepálu,“ okomentovala stručně dvě vybrané fotky Karolína Trsková. 

Pro svoji výstavu autorka zvolila příznačný citát, který kdysi pronesl slavný americký fotograf Lewis Hine: „Kdybych Vám to mohl říci slovy, nenosil bych s sebou kameru.“ 

Karolína Trsková se narodila v roce 1986 v Kadani. Vystudovala Střední zdravotnickou školu v Chebu. Aktuálně bydlí v Praze, kde pracuje jako koordinátorka transplantací v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Karolína Trsková má mnoho zálib. Ráda cestuje a miluje potápění. Její velkou vášní je fotografování. 

Prodejní výstava fotografií bude na Statku Bernard k vidění od 1. do 28. dubna. Vstup je zdarma. Akci spolupořádá nezisková organizace Pomoc v nouzi, o. p. s. s destinační agenturou Poznej Sokolovsko. Mediálním partnerem akce je Český novinářský klub, z. s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám