Hlavní obsah

Fotky ze Země vycházejícího slunce uvidíte v Plzni

Novinky, Martina Sihelská

Ve vstupní hale Českého rozhlasu Plzeň mohou zájemci až do konce července obdivovat barevné fotografie, které zachycují různá místa v Japonsku autora Zdeňka Levého.

Foto: archiv: Levý

Zdeněk Levý si na japonských jídlech pochutnával.

Článek

„Japonsko jsem navštívil už čtyřikrát, jezdil jsem tam  s lékaři České sekce International College of Surgeons za předsednictví profesora Hájka a následně profesora Nováka. Díky nim jsem měl jedinečnou možnost částečně procestovat  zemi vycházejícího slunce a poznat řadu skvělých lidí, vidět mimořádné přírodní scenérie, sledovat život v mnoha městech a vesnicích, navštívit kulturní památky a muzea, vidět moderní technické vymoženosti,“ říká Levý.

Zda se do Japonska ještě někdy podívá, zatím neví, ale rozhodně má mnoho vzpomínek a zážitků, na které se nezapomíná. „Vůbec největším zážitkem bylo osobní přijetí japonským císařem Akihitem a císařovnou Mičiko v Kjótu, to bylo při mé poslední návštěvě v roce 2016. Snímků mám hodně, nelze všechny vystavit, nebo detailně jimi dokumentovat celé japonské prostředí, spíše jsem chtěl poukázat na to, jak se mnohde v Japonsku příjemně snoubí historie se současností,“ uvedl Levý.

Na výstavu se přišla podívat i turistka z Klášterce nad Ohří Michaela Havlíčková. „Výstavy fotografií mám ráda, proto jsem se tu zastavila. Také sama hodně fotím, nejde o nějaké umělecké snímky, ale pro mě je to trvalá vzpomínka. Fotky z Japonska jsou krásné, člověka láká všeho nechat a okamžitě tam letět,“ uvedla Havlíčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám